Foto: FSS

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije počela je u utorak pripreme za mečeve protiv Slovačke u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje će 2025. godine biti održano u Švajcarskoj.

Srbija je u prvom kolu kvalifikacija grupe B2 za EP 2025. igrala bez golova sa Škotskom u Leskovcu, a zatim na neutralnom terenu u Mađarskoj savladala Izrael (4:2). Prvo mesto na tabeli grupe B2 drži Srbija sa četiri boda, koliko ima i drugoplasirana Škotska. Slovačka je treća sa tri, dok je Izrael poslednji bez bodova.

Pročitajte još

Fudbalerke Srbije će 31. maja na stadionu Čukaričkog u Beogradu dočekati Slovačku. Drugi meč ove dve selekcije je na programu četvrtog juna u Trnavi.

„Očekujemo maksimalan učinak u oba meča, jer smo reprezentacija koja je kvalitetnija od Slovačke, čak i po FIFA rang listi. Jednostavno, cilj je da se prvo skoncentrišemo na prvu utakmicu i ispunimo sve zahteve koje smo zacrtali. Znamo sve o rivalu, važno je da u tom meču budemo ubedljivi, ofanzivni i efikasni“, rekao je selektor ženske reprezentacije Srbije Dragiša Zečević, prenosi zvanični sajt FSS.

On je istakao da reprezentaciji Srbije nedostaju tri igračice, Nevena Damjanović, Sara Cetinja i Anđela Frajtović.

„Nadam se da će već na sledećoj akciji biti ponovo sa nama. Raduje nas povratak Dejane Stefanović, praktično posle godinu dana. Videćete koliko je ova igračica važna za našu reprezentaciju. Tu je i Miljana Ivanović koja nije igrala protiv Islanda, odnosno u prva dva kola kvalifikacija. Zbijamo polako redove, tako da verujem da ćemo protiv Slovačke imati najbolji sliku Srbije do sada“, dodao je selektor Srbije.

Srbija će u pet dana odigrati dva meča protiv Slovačke.

„Imali smo takve situacije, na našu sreću, takvo iskustvo, protiv Islanda, Poljske… U tom smislu smo u prednosti. Mi ne odustajemo od našeg načina igre, želimo da dominiramo, imamo visok posed, dobru tranziciju sa mnogo udaraca na protivnički gol. Cilj nam je da protiv Slovačke pružimo najbolje izdanje“, istakao je Zečević.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar