Foto: Michaela STACHE / AFP / Profimedia

"Orlovi" su došli u hotel "Maksimiljan" koji se nalazi u ulici Maksimilijan u blizini centralnog trga, pogađate, Maksimilijan.

Foto: Promo

Oseti pobedu.

Srbija je odlučila da je najbolje da bude smeštena u Augzburgu, a kao logičan izbor se nametnuo hotel „Maksimiljan“ u kom je Srbija iznajmila prva dva sprata. Zanimljiv je ovaj hotel po mnogo čemu, pre svega što je počeo sa radom 1722. godine.

Tokom 300 godina je mnogo tajni ostalo sačuvano u njemu, a u istim prostorijama kojima danas šetaju Aleksandar Mitrović, Dragan Stojković Piksi ili Dušan Tadić nekada je šetao i čuveni Napoleon sa suprugom Žozefinom.

Jedan od najvećih ratnih umova svih vremena je odlučio da upravo ovde odsedne tokom svojih godina na putu, a zanimljivo da je u istom hotelu odsedao i Volfgang Amadeus Mocart.

PROČITAJTE JOŠ

Danas u ovom hotelu postoji čitav spisak koktela koji su dobili naziv po slavnim ličnostima koje su nekada bile gosti ovog hotela. Ima sve što je potrebno reprezentativcima Srbije, pa i više od toga.

Za razliku od Katara gde su „orlovi“ bili smešteni u hotelu koji je izgrađen neposredno pre njihovog dolaska, ovog puta su bili u hotelu koji ima viševekovnu tradiciju.

Ovako je FSS ranije saopštio odluku da se bude u ovom hotelu.

„S obzirom na činjenicu da će reprezentacija Srbije poslednje dve utakmice u grupi igrati u Minhenu na „Alijanc Areni“, koja se nalazi nedaleko od Augzburga, ovakav izbor bio je logičan kako bi ekipa imala što manje opterećenja prilikom putovanja. Uz to, vrlo se vodilo računa da smeštaj, kao i uslovi u trening centru budu u skladu sa najvišim profesionalnim standardima“, piše u saopštenju FSS-a.

U skladu sa zahtevima selektora Dragana Stojkovića, odlučeno je da „orlovi“ budu smešteni u hotelu „Maksimilijan“, u kojem su odsedali u poslednje vreme reprezentacija Nemačke, te Bajern Minhen, Dortmund kada su dolazili da igraju u Bundesligi protiv Augzburga.

Prema pravilima UEFA, reprezentacija Srbije je u Nemačku doputovala pet dana pre odigravanja prve utakmice.

Restoran ima jednu Mišelinovu zvezdicu kvaliteta, a hotel ima 360 metara kvadratnih spa dela. Sadrži finsku saunu, bio saunu, parno kupatilo i sobu za rekreaciju. Fudbaleri imaju uz to i ogromnu sunčanu terasu, a hotel se sastoji iz 132 sobe.

Svaka soba ima najmoderniju tehnologiju sa supekvalitetnim što pojašnjava da njihovo usavršavanje predstavlja ključ viševekovnog ugostiteljskog uspeha.

Foto: FSS
Foto: FSS
Foto: FSS
Foto: FSS
Foto: FSS
Foto: FSS
Foto: FSS
Foto: FSS

BONUS VIDEO Drugi trening reprezentacije Srbije u Augzburgu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar