Foto: EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Reprezentacije Austrije, Francuske i Holandije izborile su osminu finala Evropskog prvenstva. Austrija je pobedila Holandiju 3:2, dok su Francuska i Poljska remizirali 1:1.

Foto: Promo

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

Utakmica u Berlinu je počela loše po Holanđane, pošto je već u šestom minutu Doniel Malen postigao autogol. Holandija je izjednačila već u drugom minutu drugog poluvremena, rezervista Ćavi Simons je bio asistent, a Kodi Gakpo strelac.

Pročitajte još

Napadaču Liverpula to je drugi gol na Evropskom prvenstvu.

Memfis Depaj je izjednačio u 76. minutu, ali je već u 80. Austrija povela treći put na meču. Kristof Baumgartner je bio asistent, a Marsel Sabicer strelac za pobedu i prvo mesto u grupi.

Austrija je pobednik grupe D sa šest bodova, Francuska, aktuelni vicešampion sveta, je druga sa pet, Holandija treća sa četiri, dok je Poljska poslednja sa bodom.

Austrija će u osmini finala igrati protiv drugoplasirane selekcije iz grupe F (Turska ili Češka), 2. jula od 21 čas u Lajpcigu. Drugoplasirana Francuska će igrati protiv drugoplasirane selekcije iz grupe E, 1. jula od 18 časova u Dizeldorfu.

Trećeplasirana Holandija je obezbedila plasman u osminu finala kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane, i igraće najverovatnije protiv Španije, 30. juna u Kelnu od 21 čas.

Francuska – Poljska 1:1

(Mbape 56 penal – Levandovski 79 penal)

Stadion: Signal Iduna Park; Sudija: Mark Guida

Francuska: Mainjan – Upamekano, Saliba, Kunde, Ernandez – Kante (61. Grizman), Rabio (61 Kamavinga), Čuameni – Barkola (61. Žiru), Dembele, Mbape

Poljska: Skorupski, Davidovič, Kivior, Bednarek – Moder, Zielinski, Frankovski – Žalevski (68. Skoras) – Urbanski – Šumanski (68. Šviderski), Levandovski

Holandija – Austrija 2:3

(Gakpo 47, Depaj 75 – Malen autogol 6, Šmid 59, Sabicer 80)

Stadion: Olimpijski stadion; Sudija: Ivan Kružilak

Holandija: Verbrugen – De Fraj, Van Dajk, Ake (66. Van de Ven), Gertruida – Shauten, Rejnders (66. Vajnaldum), Verman (35. Simons) – Malen (72. Vehorst), Gakpo, Depaj

Austrija: Pentz – Veber, Lajnhart (64. Kverfild), Pras – Sivald, Grilič (64. Laimer) – Sabicer – Vimer (64. Baumgartner), Šmid, Arnautović

Francuska - Poljska 1:1; Holandija - Austrija 2:3

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare