Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Fudbalska reprezentacija Francuske plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva pošto je sa 1:0 savladala Belgiju u osmini finala turnira u Nemačkoj.

Foto: Promo

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

Od samog početka utakmice bilo je jasno da Francuzi imaju više kvaliteta – napadali su, pokušavali, kombinovali…

Ali ekipa Didijea Dešana nije uspela nijednom da ozbiljnije ugrozi Belgijance, dok su „crveni đavoli“ u 23. minutu mogli do gola nakon centaršuta Kevina de Brujnea, no Majk Manjan je dobro ispratio let lopte i nogom sprečio da ona završi u mreži, iako je nekoliko igrača Francuske neshvatljivo samo propustilo.

Foto: TANJUG/AP Photo/Hassan Ammar

Malo po isteku pola sata Markus Tiram je šutirao glavom preko gola, u 37. minutu je bio „kratak“ nakon lepe akcije „galskih petlova“ po levom boku, a u poslednjim trenucima meča Orelijen Čuameni je oprobao udarac, ali nedovoljno je bio precizan.

Gde su stali u prvom nastavili su Čuameni i Tiram u drugom poluvremenu, pa su u 50. minutu jedan za drugim propustili dobre šanse, dok je Kilijan Mbape u 54. minutu nanizao par igrača Belgije, ali je slabo šutirao.

Foto: TANJUG/AP Photo/

U 62. minutu „pukla“ je kontra Belgije, Janik Karasko se sjurio ka golu Francuske, ali ga je Teo Ernandez izblokirao trenutak pre nego što je uspeo da šutira.

U 71. minutu Romelu Lukaku je oprobao šut, ali je Manjan ponovo bio na visini zadatka, kao i u 84. minutu, kada je de Brujne šutirao, a Manjan fantastično reagovao.

Minut kasnije usledila je kazna – dug napad Francuske, razmena pasova pred kaznenim prostorom rivala, loptu je dobio Randal Kolo Muani, ušao je u šesnaeterac, okrenuo se, šutirao činilo se nespretno, ali je lopta zakačila Jana Vertongena i završila u mreži Belgije.

To je bilo dovoljno Francuskoj da dođe do trijumfa, pa će Francuzi u borbi za finale igrati protiv boljeg iz duela Portugala i Slovenije (21.00).

Francuska – Belgija 1:0 (0:0)

(Vertongen 85 a.g.)

Stadion: Dizeldorf; Sudija: Glen Niberg (Švedska)

Francuska: Manjan, Kunde, Upamekano, Saliba, T. Ernandez, Kante, Čuameni, Rabio, Grizman, Tiram (od 64. Kolo Muani), Mbape

Belgija: Kastels, Kastanj (od 88. De Ketelaere), Fes, Vertongen, Teate, Openda (od 64. Mangala), Onana, Doku, De Brujne, Lukaku, Karasko (od 88. Lukebajo)

Francuska - Belgija 1:0 (1:0)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar