Foto: EPA-EFE/Rolex dela Pena

Strahinja Pavlović, defanzivac Srbije, zvanično je predstavljen u četvrtak kao novi fudbaler Milana.

Srpski štoper je u Milan prešao iz Salcbruga, a na konferenciji se pojavio sa Zlatanom Ibrahimovićem, koji sada radi u sportskom sektoru kluba.

„Zahvaljujem se svima na toploj dobrodošlici. Ovo je neverovatan klub sa bogatom istorijom velikih uspeha. Zlatan je za mene bio presudan, što sam više razgovarao s njim, to sam se više uveravao. Presudila je svačija želja da me imaju. Moji ciljevi su u skladu sa ciljevima kluba.

PROČITAJTE JOŠ:

Tek sledi uigravanje i navikavanje na novu sredinu.

„Ovde sam da dam sve od sebe. Vidim sebe kao agresivnog igrača. Još uvek moram da razgovaram sa trenerom, ali ovde sam da se stavim na raspolaganje i uradim sve što se od mene traži. Igrati levom nogom je prednost jer nema mnogo defanzivca koji igraju levom nogom. Svi se usavršavamo iz dana u dan, svaki trening i svaki meč je prilika da nešto naučim, a celi tim treba da radi zajedno kako bismo igrali agresivno i manje primali u defanzivi. U dobroj sam formi i spreman sam za početak“, dodao je Pavlović.

Serija A će biti veliki izazv za Pavlovića.

„Razgovarao sam sa mnogim reprezentativcima koji su igrali ili trenutno igraju u Italiji i rekli su mi da je ovo pravi izbor za mene, da ovde mogu puno rasti. Italija ima nekoliko jakih i dobro pripremljenih timova, a nivo je visok. Što se tiče rivalstva sa Interom, verujem da postoji respekt između dva kluba, što je definitivno pozitivna stvar sa njima u Ligi šampiona, a oni imaju dosta kvaliteta. Igrao sam u beogradskom derbiju sa 17 godina i to me je naučilo kako da se nosim sa pritiskom ovakvih utakmica.“

PROČITAJTE JOŠ:

Poznato je i koji će broj nositi, što takođe ima posebnu simboliku.

„Odabrao sam broj 31 jer sam ga nosio u Salcburgu, a onda sam saznao da je Jap Stam nosio 31 ovde u Milanu. On je uvek bio heroj za mene. Zaista sam srećan što sam ovde i želim da dobijem na terenu i nadam se da će navijači ceniti moj stil igre i da će sigurno doći da me podrže na San Siru.“

Reč je imao i Zlatan Ibrahimović.

„Dugo smo ga pratili i sve nas je uverio. Tražili smo defanzivca sa njegovim karakteristikama, a profil mu je bio idealan. Agresivan je i levonog, kao Teo Ernandez. Snažan je u vazdušnim duelima, intenzivan, igra bez straha i ima pravi stav sa 22 godine, on je mlad sa velikim potencijalom za napredak, ali već ima iskustvo u Ligi šampiona i igrao je na Evropskom prvenstvu. Navijači će ga ceniti jer uvek daje 200% na terenu i van njega, uprkos svojoj mladosti“, istakao je Ibrahimović.

Milan „puca“ na trofeje naredne sezone, a odbrana može biti ključna.

„Imamo pet centralnih bekova, iako Pjer Kalulu može da igra na desnoj strani, ali Pavlović je jedini levonogi, što je važna karakteristika za nas. Ovo tržište transfera treba da doda završne detalje onome što nedostaje u našem timu, a dolazak Strahinje je u skladu sa ovom strategijom”, zaključio je Ibrahimović.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar