Foto: EPA/Alejandro Garcia

Mnogo toga se promenilo u fudbalu u proteklih nekoliko meseci

Arapski i američki klupski fudbal sve su atraktivnija destinacija za najveće zvezde, što se potvrdilo u poslednjih nekoliko meseci.

Deluje da je opšta pomama za Arabijom krenula kada je Kristijano Ronaldo odlučio da u Al Nasru nastavi karijeru od zime 2023. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovog leta velike zvezde poput Karima Benzeme, Sadija Manea, Nejmara, Sergeja Milinkovića Savića i ostalih krenuli su put Arabije, dok je Lionel Mesi u Ameriku povukao i Serhija Buskeca i Đordija Albu.

Slika od pre nekoliko godina na kojoj se nalaze Ronaldo, Benzema i Bejl u dresu Reala, odnosno Mesi, Nejmar i Suarez u dresu Barselone, sada verovatno još više boli ljubitelje evropskog klupskog fudbala, koji je i dalje najkvalitetniji u svetu, ali je sada dobio ozbiljnu konkurenciju.

Ronaldo i Benzema (Al Itihad) će se boriti za titulu u Arabiji, konkurencija će im biti i Nejmar u Al Hilalu, dok Mesi dominira u Americi od kada je stigao. Osim njih, sa pomenute slike Bejl je završio karijeru i bacio se na golf, dok je Suarez u Brazilu, iako se pominjao i njegov transfer u Inter iz Majamija.

Na evropsku scenu sada su stupile neke nove mlade zvezde u koje su uperena sva svetla, dok pomenute legende imaju druge ciljeve.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar