Lučiano Spaleti zabranio četiri stvari igračima
Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Stara škola. Ovo je najbolje objašnjenje spiska pravila i zabrana koje je selektor Lučano Spaleti predstavio reprezentativcima Italije na Evropskom prvenstvu. Aktuelni šampioni će morati mnogo toga da promene u svojoj rutini, a nekima će to pasti posebno teško.

Foto: Promo

Oseti pobedu.

Spaleti je poznat kao neko ko ne voli da se njegov autoritet dovodi u pitanje, ali i čovek koji crpi energiju od navijača. Upravo to očekuje da rade i igrači, pa je pronašao način kako da budu još više povezani sa zemljom koja veruje da bi mogli da urade velike stvari.

Ovaj 65-godišnjak je imao jasnu listu šta aktuelni šampioni ne mogu da rade od prvog dana jer se nalaze u neugodnoj grupi sa Španijom, Hrvatskom i Albanijom.

PROČITAJTE JOŠ

Najpre je odlučio da zabrani igranje video igara posle ponoći (na bilo kojoj konzoli ili kompjuteru). Prilično je neobično da ovo mora da radi kao da je zapravo razredni, a ne selektor. Ipak, Đanluka Skamanka, fudbaler Atalante, bio bi prvi koji bi ostao duboko u noć kako bi igrao igrice. To je njegov uobičajeni manir.

Druga naredba govori da nema nošenja slušalica. Igrači moraju da budu fokusirani, britki i u kontaktu sa navijačima. Sasvim očekivana odluka, ali za neke i prestroga. Mnogo je navijača koji su se pobunili zbog toga jer ni oni sami to ne bi izdržali.

„Hajde, da ne mogu da slušam ni muziku, nema šanse“, poručio je jedan od korisnika.

Po nekim, doduše nepotvrđenim informacijama, čak je zabranio i da se govore „masne i 18+ šale“. Naravno, to će teško bilo ko potvrditi, ali „Dejli mejl“ i „EuroFoot“ potvrđuju da je zabranio da se koristi mobilni telefon u momentima kada se nalaze na stolovima za masažu.

Limitirano je korišćenje mobilnih telefona, tačnije ne dozvoljava igračima da provode previše vremena na društvenim mrežama i u svim prilikama.

I naravno, u setu rutina je tu i okupljanje u podne zbog tehničkog sastanka, u 12.45 je zakazan ručak, a večera u 20.00. Naravno, svi igrači su u obavezi da se pojave na ovim sastancima.

Igrajte kod nas Fudbalski Fantazi i zabavljajte se uz Euro 2024 i najbolji fudbal na kontinentu.

BONUS VIDEO Drugi trening reprezentacije Srbije u Augzburgu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar