Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Fudbaleri Al-Aina postali su šampioni Azije pobedom u finalu azijske Lige šampiona nad japanskom Jokohamom 5:1.

Finale igrano na dve utakmice završeno je ubedljivim trijumfom ekipe iz Ujedinjenih Arapskih Emirata 6:3 u ukupnom skoru.

PROČITAJTE JOŠ:

Prvi meč je Jokohama dobila sa 2:1, pa je preokret u drugom meču značio i titulu za ekipu Ernana Krespa, prvu azijsku posle 21 godine.

Legendarni napadač je u polufinalu pobedio Al Hilal iz Saudijske Arabije za koji igraju Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić, a onda u finalu kad je bilo bitno razbio Jokohama Marinose na stadionu Haza bin Zajed u Emiratima.

Al-Ain je do druge titule, a prve još od premijernog izdanja takmičenja, poveo Sofijan Rahimi.

Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

On je već u osmom minutu načeo mrežu Marinosa, dok je Kaku s penala u 33. minutu duplirao prednost, Jan je vratio sve na početak golom u 40. minutu, ali se u desetom minutu nadoknade prvog poluvremena desio jedan od prelomnih momenata.

Vilijam Pop je isključen, Jokohama je ostala s igračem manje i Rahimi je u 67. minutu drugim golom povisio na 3:1, a onda je Kođu Labi u 91. minutu asistirao za pogodak i 4:1.

Laba je četiri minuta kasnije samo overio trijumf svojim drugim golom na meču i slavlje Krespovog tima je moglo da počne.

Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

BONUS VIDEO: Slavlje navijača Crvene zvezde

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar