Fudbaleri Srbije došli su na teren stadiona Rosenau u Augzburgu dva dana pre starta šampionata Evrope i četiri pre svoje prve utakmice na Evru.

Foto: Promo

Oseti pobedu.

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

Igrajte kod nas Fudbalski Fantazi i zabavljajte se uz Euro 2024 i najbolji fudbal na kontinentu.

Srbija počinje turnir utakmicom protiv Engleske, u nedelju od 21 sat u Gelzenkirhenu, a veliki broj navijača došao je da gleda „orlove“ i pre toga.

PROČITAJTE JOŠ:

Skoro kao da je utakmica! Nekoliko hiljada njih je napravilo pravu takmičarsku atmosferu, a nisu čak svi ni mogli da uđu na tribine.

Grupice onih koji jesu, nosio je čak i obeležja Fenerbahčea i u jednom trenutku su počeli da skandiraju ime Dušana Tadića, koji od prošle sezone nosi dres istanbulskog velikana.

„Dušan Tadić ole, Dušan Tadić ole“, vikala je grupa Turaka, iako je Galatasaraj osvojio titulu u Turskoj, a Fener ostao kratak za poneki bod.

Foto: Nova.rs

Dok su momci na terenu trčali, zagrevali se i radili sa loptom, a Dragan Stojković Piksi pokazivao koliko i dalje ima osećaja tako što je pimplovao loptu, navijači su sve to pomno pratili sa tribina.

Od nekoliko hiljada njih, deo je hteo da vidi fudbalere i izbliza, pa je jedan zaustavljen i u pratnji policije izveden pre nego što je stigao do fudbalera Srbije.

Nije bila najprijatnija ni scena kada su policajci odvodili jednog od dečaka u crveno-belom dresu dok je sa tribina poletela jedna baklja.

Foto: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/

Jedan dečak je uspeo da stigne do Dušana Vlahovića i napravi selfi sa njim, pre nego što ga je Dušan mirno ispratio sa terena, kako i on ne bi imao problema s policijom i obezbeđenjem.

Luku Jovića je jedan od dečaka zadržao za ruku pred trening, Vlahović je davao autograme, a sa nekima od njih se i pozdravio, baš kao i Filip Kostić i Uroš Spajić.

Na tribinama su se uz naše navijače našli i Turci, ali je bilo i onih u crno-belim dresovima Juventusa, pa i onih koji podržavaju solunski PAOK.

Foto: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/

Svi skupa su sa tribina ispratili prvi trening Srbije u Nemačkoj, gde je „orlovima“ bilo kao da naspram sebe imaju protivnika na terenu.

Prvi rival Srbije su Englezi 16. juna, drugi su Slovenci 20. juna od 15 sati, a onda Danci 25. juna od 21 sat. Prvi meč se igra u Gelzenkirhenu, druga dva u Minhenu.

Foto: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/
Foto: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/
Foto: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/
Foto: FSS

BONUS VIDEO: Dečak upao na teren da se slika sa Vlahovićem, Dušan ga sačuvao od obezbeđenja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar