Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Završena je sednica krovnog tela srpskog fudbala.

Finalisti će se susresti 25. maja, ali će im mesto odigravanja utakmice za titulu biti poznato posle sledeće sednice Izvršnog odbora FSS.

PROČITAJTE JOŠ:

U Kupu se početkom maja igraju mečevi četvrtfinala, što znači da je preostalo osam ekipa u igri. Radnički igra protiv Vojvodine, TSC protiv Novog Pazara, Napredak protiv Crvene zvezde, a Radnik protiv Čukaričkog.

Savez je opisao i nekoliko većih ciljeva za naredni period tokom uprave Dragana Džajića, pa je tako Nacionalni stadion stavljen kao jedan od prioriteta, izmeštanje seniorskog tima Srbije iz Beograda za neke mečeve, ali i organizacija Evropskog prvenstva za mlađe 2027.

Iz Saveza u svom izveštaju navode i da je podnet izveštaj o učinku mlađih kategorija gde je kadetski tim do 17 godina drugi put uzastopno izborio plasman na Evropsko prvenstvo.

Osim toga se podseća i da su kadeti u Izraelu bili treći, ali i izražava zadovoljstvo radom selektora u kategorijama U17, U18 i U19.

„Članovi IO upoznati su sa trenutnom infrastrukturnom situacijom u Srbiji, stanjem stadiona i uslovima za licenciranje. U skladu sa odredbama odgovarajućih pravilnika o licenciranju klubova FSS za takmičenja u organizaciji UEFA, Super ligi i Prvoj ligi, odnosno ispunjenja infrastrukturnih kriterijuma, izvršen je obilazak 44 stadiona u Srbiji. Prvi put u postupku licenciranja učestvuju i klubovi srpskih liga (4 grupe), koji su podneli zahteve za dobijanje licence za takmičenje u Prvoj ligi za sezonu 2023/2024“, pišu iz FSS.

Najavljuju i izgradnju novih stadiona u Pančevu, Beogradu, Zrenjaninu i Kragujevcu, dok će ove godine definitivno početi izgradnja Nacionalnog stadiona. Očekuje se da taj stadion bude kapaciteta 55.000 mesta.

BONUS VIDEO: Kad vam protivnik grubim startom pocepa i čarapu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar