Foto: AP Photo/Martin Meissner

Filip Mladenović, levi bek Srbije, pričao je o reprezentaciji na Evropskom prvenstvu, odnosno duelu sa Engleskom i narednom meču sa Slovenijom.

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

Na prvoj utakmici u Nemačkoj na Evru, Mladenović je ušao u igru umesto povređenog Filipa Kostića krajem prvog poluvremena.

„Teško je nezagrejan ući u igru, kad se već borba rasplamsala. Probao sam da pružim maksimum, što je obaveza svakog od nas. U nekom segemntu mogu da budem zadovoljan, tim pre što smo naspram nas imali dobru reprezentaciju, ali je sve lakše kad smo kompaktni. Meni naročito, mogu da odlazim visoko, jer mi je iza leđa bio Strahinja Pavlović, naša komunikacija je bila na vrhunskom nivou, kad bismo videli da je ovaj drugi umoran, pomagali smo. Dosta zavisi od igrača iza“, rekao je Mladenović u intervjuu za Fudbalski savez Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

Analizirao je meč sa Engleskom.

„Odigrali smo dva različita poluvremena. Ne bih rekao da smo u prvo ušli bojažljivo, nego oprezno. Ipak je prva utakmica na turniru za nas. Kako je meč odmicao, naročito posle primljenog gola, bilo nam je lakše, videlo se da smo opušteniji, angažovaniji. To je došlo do izražaja u nastavku, delu kojim možemo i moramo da budemo zadovoljni. Videlo se da je Englezima bilo naporno da sačuvaju rezultat. Srećni smo, a nismo. Zadovoljni igrom, ne rezultatom. Najviše boli što smo izgubili utakmicu, iako smo mogli da je drugačije okončamo. To drugo poluvreme je put kojim bi trebalo da idemo, osećamo se komforno kad smo ‘visoko’, sa loptom u nogama, tad smo opasni po svakog.“

Sledeći izazov je najvažniji u grupnoj fazi takmičenja.

„Imali smo Slovence za rivale u minulom izdanju Lige nacija, njihov tim se nije mnogo menjao. Dobra je Slovenija ekipa, zna šta radi, protiv Danske je zasluženo izjednačila, mogla i da pobedi. Bilo ko da dođe do EURO nije slučajno. Zato zaslužuje poštovanje. Znamo ih“.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

Igrajte kod nas Fudbalski Fantazi i zabavljajte se uz Euro 2024 i najbolji fudbal na kontinentu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar