Foto: Tanjug / AP Photo/Kin Cheung

Fudbaleri Bornmuta pobedili su u subotu na svom terenu Arsenal 2:0, u meču osmog kola engleske Premijer lige.

Arsenal je u meč ušao kao favorit, a izašao kao poparen vrelom vodom, zbog jednog kiksa Leandra Trosara.

PROČITAJTE JOŠ:

Malo kome je u toku meča bilo jasno zašto je Trosar uvukao Vilija Salibu u problem, pa je defanzivac zaradio svoj prvi, a Arsenalov treći crveni karton ove sezone u 30. minutu.

Bornmut je i dotle imao nagoveštaje igre dovoljne da zapreti jačem rivalu, ali je tek nakon hitrog trka Evanilsona i starta Salibe, sve krenulo nizbrdo po „tobdžije“.

Foto: Tanjug / AP Photo/Kin Cheung

Domaćin je to iskoristio u drugom poluvremenu, a strelci za Bornmut bili su Rajan Kristi u 70. i Džastin Klajvert u 79. minutu sa penala.

Kristi je fantastično pogodio iz uigrane akcije iz kornera pošto mu je Klajvert samo produžio loptu i poslao je na desetak metara od gola Raje odakle ju je Kristi zakucao u mrežu za 1:0.

Foto: Tanjug / AP Photo/Kin Cheung

Klajvert je bio egzekutor pošto je David Raja posle slabe reakcije odbrane oborio igrača Bornmuta i Džastin je hladnokrvno to pretvorio u pogodak za 2:0 i ispostaviće se konačan rezultat.

Bornmut je na 10. mestu sa 11 poena, a Arsenal je treći sa 17 bodova. U narednom kolu, Bornmut će u Birmingemu gostovati Aston Vili, dok će Arsenal u Londonu dočekati Liverpul.

BONUS VIDEO: Gol Andreja Kramarića protiv Bohuma

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar