Foto: VINCENT MIGNOTT

Reprezentacija Engleske je prema brojnim procenama jedan od dva glava favorita za titulu, ali situacija u timu nije idealna nakon poraza u prijatlejskom meču od Islanda pre nekoliko dana.

Foto: Promo

Oseti pobedu.

Zato se uveliko piše i priča o promenama unutar tima za prvi meč na turniru protiv selekcije Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske, Geret Sautgejt, razmatra mogućnost da Trenta Aleksandera-Arnolda postavi u sredinu terena. Prema pisanju britanskih medija, desni bek Liverpula mogao bi da zauzme mesto u veznom redu, dok bi ulogu desnog beka preuzeo igrač Njukastla, Kjeran Tripije.

Ova odluka dolazi nakon poraza Engleske od Islanda rezultatom 1:0 u poslednjem pripremnom meču, gde je Aleksander-Arnold počeo na sredini terena pre nego što je kasnije prešao na poziciju desnog beka.

Sautgejt je izjavio da još nije odlučio ko će biti partner Deklanu Rajsu u veznom redu i da će to zavisiti od protivnika. Ukoliko Aleksander-Arnold počne u sredini, njegovi konkurenti za mesto biće Kobi Maino, Konor Galager i Adam Vorton.

Spekulacije o njegovoj ulozi u veznom redu pojačane su nakon što mu je Sautgejt dodelio dres sa brojem osam, što je broj koji tradicionalno nose igrači sredine terena, au poselednjoj sezoni je često imao i takvu ulogu kod Jirgena klopa.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare