Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Fudbaleri Engleske savladali su Slovačku posle produžetaka sa 2:1 (1:1 posle 90 minuta) u osmini finala Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Foto: Promo

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

Na taj način su izborili četvrtfinalni okršaj protiv Švajcarske koja je izbacila Italiju pobedom od 2:0.

Slovaci su bili agresivni od samog starta. Stvarali su šanse i imali inicijativu. Englezi su delovali poptuno pogubljeno.

Pročitajte još

Slovačka je bolju igru materijalizovala u 25. minutu golom Ivana Šranca, posle sjajne asistencije Davida Streleca koji ga je ubacio u gol šansu.

Englezi su i nakon toga nastavili da se muče. Fil Foden i Hari Kejn bili su potpuno neprimetni. Kejn je za čitavo prvo poluvreme imao jedan posed lopte.

Džud Belingem je očajnički pokušavao da iznudi jedanaesterac, ali su pokušaji bili bezuspešni.

Zasluženo je Slovačka imala prednost posle prvih 45 minuta.

U drugom delu, u 51. minutu, Kiran Tripije je asistirao za gol Filu Fodenu. Odmah se videlo da je fudbaler Mančester sitija u ofsajdu, ali je sudija Umut Meler ipak sačekao potvrdu VAR-a.

Očekivano, poništen je gol Engleske.

Slovačka je imala veliku priliku da duplira prednost u 55. minutu preko Davida Streleca, koji je iskoristio nesporazum Džordana Pikforda i Belingema kako bi došao u šansu, ali nije uspeo da pogodi.

Kako je vreme odmicalo, očekivano, pritisak Engleske je rastao. Selektor Geret Sautgejt je izvršio brojne ofanzivne izmene.

Deklan Rajs je pogodio stativu nakon udarca sa distance u 81. minutu.

Kada je delovalo da će Slovačka napraviti senzaciju, Belingem je, u petom minutu sudijske nadoknade makazicama postigao gol za izjednačenje nakom što mu je posle auta, Mark Guehi glavom dodao loptu.

Slovačku je minut delio od senzacije.

Usledili su produžeci, a odmah nakon toga i šok za Slovačku.

Hari Kejn je glavom natrčao na loptu i postigao gol, nakon što mu je, takođe glavom, asistirao Ajvan Toni posle prekida.

Slovaci su krenuli na sve ili ništa.

U 105. minutu je Jakub Pekarik imao veliku priliku, ali je promašio.

Pod velikim pritiskom su bili Englezi u drugom produžetku. Slovaci su pokušavali centaršutevima, ali su svaki put Englezi izbacivali loptu.

Mogli su da reše sve u prvom minutu nadoknade drugog produžetka, posle kontranapada, ali je Ajvan Toni šutirao preko gola.

Međutim, ipak su uspeli da dođu do velike pobede.

Engleska – Slovačka 2:1

(Belingem 90+5, Kejn 92 – Šranc 25)

Stadion: Veltins Arena; Sudija: Umut Meler

Engleska: Pikford – Guehi, Stons, Voker, Tripije (66. Palmer) – Meinu (84. Eze), Rajs – Foden (90+4 Toni), Saka, Belingem (106 Konsa) – Kejn (106 Kalager)

Slovačka: Dubravka – Škrinijar, Vavro, Pekarik (108. Tupta), Hancko, Lobotka, Duda (81. Benes), Kucka (81. Bero) – Šranc (90+3 Đomber), Haraslin (61. Suslov), Strelec (61. Boženik)

Engleska - Slovačka 2:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare