Foto: FK Crvena zvezda

Milan Borjan, legendarni golman Crvene zvezde, zvanično se oprostio od kluba na emotivnom ručku kojem su prisustvovali članovi rukovodstva crveno-belih.

Borjan, koji je odigrao 309 utakmica za klub, postigao jedan gol, te zadržao svoju mrežu netaknutom u 156 mečeva, bio je ključni igrač u osvajanju šest titula i tri kupa, uključujući tri duple krune.

PROČITAJTE JOŠ

Na oproštajnoj ceremoniji, Borjan je izrazio zahvalnost klubu i navijačima, nazvavši Zvezdu svojom drugom kućom.

„Fenomenalno, cela uprava kluba je došla, trener Vladan Milojević, generalni direktor Zvezdan Terzić, zaista prelepo iskustvo, puno emocija za mene. Krivo mi je što sam otišao iz Zvezde, jer je ovo moja druga kuća i nadam se da ću se jednog dana u nekoj drugoj ulozi vratiti ovde. Moja čitava porodica i ja smo veliki zvezdaši, i već u subotu ću sa sinom da dođem na utakmicu kako bih dao vetar u leđa igračima, stručnom štabu, upravu i svima da se na startu ostvari dobar rezultat i upiše prva pobeda u sezoni. Želeo bih da poručim navijačima da ih volim najviše na svetu i da se i njima zahvalim na ovih prelepih sedam godina koliko sam proveo u klubu. U meni će uvek imati još jednog navijača Zvezde.“ rekao je Borjan.

Takođe je pozvao navijače da podrže tim na otvaranju sezone protiv Jedinstva iz Uba.

Predsednik Crvene zvezde, Svetozar Mijailović, istakao je Borjanov značaj za klub i poželeo mu mnogo uspeha u daljoj karijeri.

„Danas se okupilo rukovodstvo FK Crvena zvezda, kao i bivši asovi koji su obeležili svoje vreme, kao što je i Borjan svoje, kako bi mu odali priznanje da shvati da je Zvezda i dalje njegova kuća i da su mu vrata našeg kluba uvek otvorena. Borjanova epizoda u Zvezdi je obeležila ovo vreme, jedno od najuspešnijih u istoriji kluba. Radosni smo što je na ovakav način ispraćena jedna od naših značajnih sportskih ličnosti. Poručio sam mu da i dalje radi ono što najbolje ume, kao i još puno uspeha u sportskoj karijeri, ali i to da pored fudbala ima još mnogo radosti u životu.“ rekao je Mijailović.

Kao simboličan poklon, Borjan je dobio uramljen dres kao znak zahvalnosti za sve što je učinio za klub. Njegov doprinos i lojalnost Crvenoj zvezdi ostaju trajno zabeleženi u istoriji kluba.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar