Foto: Marco Alpozzi/LaPresse via AP

Srpski fudbaler Dušan Vlahović postigao je novi pogodak, pa još jedan u dresu svog Juventusa protiv Lečea u Seriji A.

Vlahović je zatresao mrežu protivničkog tima na pragu punog sata igre na gostujućem terenu i to u momentima kad je ekipa za koju igra crnogorski internacionalac Nikola Krstović, imala inicijativu.

PROČITAJTE JOŠ:

Dušan je maestralno uhvatio loptu i žabicu poslao visoko tako da bude neuhvatljiva za golmana Lečea, pa je Juventus poveo sa 1:0 posle 59 minuta igre.

Na sve to, Dušan je tek drugi igrač koji je dao bar deset golova pre 24. rođendana u dve odvojene sezone. Samo on i Paulo Dibala su pre 24. rođendana radili to u poslednjih 50 godina.

Dušana je ka tom skoru pogurao i učinak protiv Sasuola kada je dva puta tresao mrežu, a za nedelju dana mu je isticao „rok“ do narednog rođendana.

Vlahović se u meču sa Lečeom snašao tako što je ispratio akciju posle odbrane Vladimira Falkonea posle udarca Jildiza i sa nekih osam, devet metara pogodio iz prve.

I nije se tu zaustavio jer je nekoliko minuta kasnije ponovo zatresao mrežu protivnika. Kod prvog gola ga je proigrao Kambijaso i tu je morao i sam da se snađe na kvalitet, a kod drugog koji mu je namestio Veston Mekeni, samo je trebalo da ćušne loptu u mrežu.

Igrao se 68. minut kada je Mekeni prošao levom stranom i poslao pas da bi Dušana pronašao na drugoj stativi, a srpskom internacionalcu nije bilo teško da završi akciju novim pogotkom za 2:0.

Ispostaviće se da taj gol neće biti i poslednji koji je Juventus postigao na meču, pošto se u strelce upisao i Bremer posle prekida, udarcem glavom u 85. minutu.

„Stara dama“ je nakon toga mirno privela meč kraju, a Vlahović je vratio svoj klub na čelo tabele u Seriji A, pošto torinski crno-beli imaju 52 boda, ispred Intera koji ima bod manje na drugom mestu.

U postavi Juvea za ovaj meč bio je i Filip Kostić koji je bio jedan od boljih u pobedničkom timu uz strelce golova. Vlahović za sada ima 11 pogodaka u dosadašnjem delu sezone. Ima i dve asistencije.

Serija A, 21. kolo:

Subota:

Roma – Verona 2:1 (2:0)

(Lukaku 19, Pelegrini 25 – Folorunšo 76)

Udineze – Milan 2:3 (1:1)

(Samardžić 42, Tovan 62 – Loftus-Čik 31, Jović 83, Okafor 90+3)

Nedelja:

Frozinone – Kaljari 3:1 (0:1)

(Maciteli 64, Sule 75, Kajo Žorž – Sulemana 26)

Empoli – Monca 3:0 (2:0)

(Zurkovski 13, 38, 73)

Salernitana – Đenoa 1:2 (1:1)

(Martegani 2 – Retegi 13, Gudmundson 58 p)

Leče – Juventus 0:3 (0:0)

(Vlahović 59, 68, Bremer 85)

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO: Aris vs Olimpijakos 1:2, golovi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar