Igor Duljaj Partizan vs IMT Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj prokomentarisao je neprijatnu situaciju koja se desila sa Ksanderom Severinom.

Duljaj se situacije sa Severinom dotakao na konferenciji za štampu pred meč protiv Radnika iz Surdulice u 22. kolu Superlige. Holanđanin je jednostavno pobegao iz ekipe, nije se pojavio na treningu, a navodno je otišao u Holandiju.

PROČITAJTE JOŠ:

Razlog su dugovanja kluba prema njemu, a Duljaj je uz ovaj, adresirao još neke od problema sa povredama, koji muče ekipu.

„Što se tiče problema sa igračima koji igraju u špicu, Saldanja ima istegnuće zadnje lože, Nikolić ima četiri kartona i ne može da igra. On je izuzetno važan, kao i Saldanja. Nikolić je donosio prevagu mnogo puta, i kao džoker i kao starter. Sada, slučaj sa Severinom, dosta smo oslabljeni. Ali takva je situacija, moramo to da prevaziđemo. Nema kuknjave, imamo cilj, idemo po povoljan rezultat“, rekao je Duljaj.

A onda se malo opširnije pozabavio problemom koji klub ima sa Severinom.

„Znate kako, za mnoge stvari je dovoljan razgovor. Mora da se priča sa igračima. Ja kada sam dočekivao igrače na aerodromu, pravio se cirkus od toga, trener Partizana dočekuje igrače, vodi ih na preglede, tamo-amo. Važno je da im poklonite pažnju. Nikada ne znate, ako postoji problem, možete razgovorom da sve rešite. Moramo da znamo šta se njima dešava. Kad smo se vratili, čuo sam da Kastiljo živi i dalje u Teleoptiku. Dakle, 20 dana. Ili smo neodgovorni, nesposobni, 20 dana je prošlo, da li je nađen stan… Ne može neko da mi kaže, „ej, nedeljom ne radim, moje radno vreme je ponedeljak-petak“, kaže Duljaj.

Navodi da svi moraju da budu u službi ekipe konstantno i da tu nema izuzetih, od kuvarica i sobarica, do trenera.

„Moramo tako da se ponašamo, odgovorno. Ja sam jutros pričao sa Severinom i verujem da će biti sve OK. A javio se jer sam mu uvek poklanjao pažnju. Brinuo sam o njemu, uvek se javljao na telefon, tako moramo da se ponašamo. Ja ću uvek štititi igrače, čak i kad pogreše. Javio se Severina jer imamo taj odnos, prijateljski. Uvek morate da budete dostupni za igrača, da pitate kakav problem imaju. Ne pričam samo o strancima, nego i o domaćim. To nisu moji igrači već igrači Partizana koji mogu da donesu profit klubu dobrim igrama“.

Istakao je da i kada se Severina bude vratio, da će ga dočekati na aerodromu u Beogradu.

„Svi treba da rade u službi ekipe. Odličan prelazni rok, sve smo uradili kako treba i zbog jedne male sitnice moramo da damo prostor da poremeti sve što se od Slovenije radi. A to je da se napravi zdrava sportska priča. Ovo je direktan udarac na mene i moju ekipu. Neće sve biti isto kao pre. Severina je otišao da se vrati i vratiće se“, naglasio je Igor Duljaj.

Njegov tim je pred okršaj sa Radnikom na prvom mestu tabele Superlige sa 53 boda, jednim više od večitog rivala Crvene zvezde. Radnik iz Surdulice je poslednji u Superligi sa samo jednom pobedom i 11 bodova.

BONUS VIDEO: Hilal vs Sepahan, golovi, Aleksandar Mitrović i Neves

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar