Foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije srbije, pričao je o Vladanu Milojeviću i prolasku Crvene zvezde u Ligu šampiona.

Zvezda je nakon poraza u prvom meču sa 2:1, pobedila Bode Glimt kod kuće sa 2:0 i otišla u Ligu šampiona.

Trener Milojević bio je na meti raznih kritika nakon prvog duela, ali je onda u revanšu pokazao da su on i njegov tim dostojni elitnog takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ:

Piksi je taj meč pratio na Marakani, pa je dao sebi za pravo i da prokomentariše kritike koje dobija i on i Milojević i neki drugi sporitsti.

„Njihovo je pravo, da li će zviždati, aplaudirati. Nikad nisam bežao od problema, davao sam maksimum, davao sam energiju igračima da odigraju najbolje što mogu. Sa te strane, ne znam šta da vam kažem. Raspoloženja se menjaju, Milojević je sada Bog jer je pobedio Bodo Glimt, da je izgubio bio bi sahranjen, verovatno bi ga i smenili. Od pukovnika do pokojnika u zavisnosti od rezultata. Ne treba niko da sumnja u odluke, to ne sme niko da zaboravi. Ja ne zovem igrače što mi neko naređuje ili me moli“, rekao je Piksi.

Osvrnuo se i na neuspehe na Evropskom prvenstvu, gde je Srbija ispala u grupi sa samo bodom iz tri kola.

„Ne mogu da kažem da smo mi u Nemačkoj bili jedna turistička organizacija. Momci su trčali, kilometri su istrčani, postojala je volja, ali za razliku od toga, da biste došli do pobede, morate da imate na umu da imate i protivnika. A sa druge strane, on ima iste želje kao i vi. Mi smo nerealni, malo gledamo tu sa visine. Pa kada mi neko kaže da „ne možemo Sloveniju da dobijemo“. Pa je li ona tu toliko loša? A onda se odmah tu ide na skijanje, neke stvari koje ne stoje. Setite se Portugala, jesu oni zaslužili da ne prođu? Taj Šeško i Šporar nam nisu pobegli jedan na jedan, znali smo da kontrolišemo tu vrstu opasnosti. Ako su oni loši, a mi ne možemo da ih pobedimo, što Elšnik i Drkušić dođoše u klub koji je naš šampion ovde, Zvezdu, ako su loši?“.

PROČITAJTE JOŠ:

Pričao je Piksi na konferenciji i o nekim drugim sportovima.

„Teško je ovde biti realan. Košarkaši da nisu osvojili, vaterpolisti su imali raspoloženje koje nisu zaslužili, a na kraju su osvojili. Mi idemo od faze ushićenja do nule i ispod nule. Ja sve to razumem i kritiku kao kritiku konstruktivnu prihvatam i tu smo da debatujemo i pričamo zašto je to tako, zašto smo protiv Danske počeli tako? E sad, nekome se to sviđa, nekome ne, rezultat treba da vas isprati. Na kraju krajeva, falio nam je jedan gol da slika bude drugačija. Ne bojim se izazova, nisam kukavica, meni je najlakše da se povučem. Ako se kvalifikujete vidimo se u Americi. Ponude koje sam imao, sve je to odbijeno, jer poštujem redosled stvari, čak i kada te pljuju i vređaju, ostajete, jer verujete da možete da napravite iskorak, a mnogi bi se povukli. Tako da eto… Kad se gubi trener je kriv, u fudbalu je to tako“, zaključio je Piksi.

Srbija u četvrtak od 20.45 igra protiv Španije u Beogradu u prvom meču A divizije Lige nacija.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar