Još jednom je na kritiku odgovorio napadom.

Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalera Srbije, istakao je kako vidi odnos naroda prema njemu, ali i kritičare.

PROČITAJTE JOŠ

Pojasnio je da i dalje oseća podršku javnosti.

„Mislim da osećam. Da je malo drugačije, ne bih bio selektor, ja moram da osetim iskrenu podršku da bih bio ovde. Koga? Svih! Predstavljam celu zemlju. To je odgovornost koje sam i te kako svestan, kad bih čuo ružne reči, negodovanja, ja bih sam otišao. Osećam podršku. Slobodno šetam po Beogradu i ljudi mi prilaze i čestitaju na uspehu. Imam svoje unutrašnje zadovoljstvo, ja sam obećao i ispunio, zemlju učinio zadovoljnom“, rekao je Stojković.

Odgovorio je još jednom na reakciju Vidića koji je govorio o primanjima selektora u prethodne dve godine.

„Mislite da on zna koliko ja zarađujem?“, rekao je Stojković pre nego što je voditeljka prekinula i priču skrenula u drugu stranu.

Prethodnih dana su ga kritikovali Rade Bogdanović i Nemanja Vidić, bivši fudbaleri, a selektor je odlučio još jednom da odgovori drsko.

„Ne mogu ja s njima u polemiku, ne rade u fudbalu, nemaju dan radnog staža u fudbalu. To je navijački, nema tu znanja. Ne mogu da pridajem pažnju tome i to me ne pogađa. Mene bi pogodili kad bi mi Venger ili Ančeloti kritikovali, onda bih stavio prst na čelo. Ali kada ovako čujem negativne komentare… To je njihovo mišljenje, a ja sam ispunio ciljeve koje sam postavio pred sebe i FSS. Strateški je sve ispunjeno, da li se to nekome sviđa ili ne, to je druga stvar“, poručio je na televiziji „K1“.

Dragan Stojković Piksi
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Pojasnio je i da će nešto menjati u sastavu reprezentacije u odnosu na Mundijal pre puta na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

„Nisam slep i nije da ne razumem. Pojavi se tako neka individua koja sebi da za pravo da iskomentariše, sa cinizmom, da vrednuje moje kvalitete kao trenera, ali to je sve prihvatljivo. Menjaćemo naravno, kvalifikacije za SP su bile izuzetno dobre i ta istorijska utakmica u Lisabonu će ostati zapisana u istoriji našeg fudbala. Zbog načina na koji smo odigrali, kako smo se ponašali i došli do pobede. Kvalifikacije za EP nisu bile na tom nivou, svi protivnici su sada dolazili sa ekstra motivom, hoće da se dokazuju. Ono što smo mi nekada bili. Zato nije lako, a kada igrate kvalifikacije bodovi su najvažnije. Znao sam da će zbir bodova 15-16 bodova biti dovoljno, a mi smo sa 14 otišli dalje. Nismo bili briljantni, ali smo u takmičarskom smislu ostvarili rezultat da budemo deo EP“, naglasio je selektor.

Pojasnio je i kako će izgledati pripreme.

„Mi ćemo imati oko petnaestak dana da se pripremimo pred samo takmičenje i već krajem maja ćemo da napravimo skup, a prva utakmica je 16. juna. Igraćemo prijateljske 4. i 9. juna, ne mogu još da kažem protiv koga, a onda 11. juna letimo za Nemačku i u odnosu na Katar će to biti drugačije jer imamo više vremena da se spremimo. Imamo i dve utakmice u martu“, poručio je.

BONUS VIDEO Rade Bogdanović: Ne krivim Piksija što mu je mesečna plata 120 hiljada evra

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare