Foto: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Fudbaleri Dinama iz Zagreba odigrali su nerešeno protiv Monaka u drugom kolu Lige šampiona u sredu uveče - 2:2.

Dinamo je ostao na pragu senzacije, jer je hrvatski tim, posle debakla od Bajern Minhena, poraza 9:2 i promene trenera, zaigrao bolje.

PROČITAJTE JOŠ:

Monako je došao u Zagreb kao jedan od budućih rivala Crvene zvezde u Ligi šampiona i nije ni slutio da se neće provesti baš najbolje.

Štaviše, „kneževi“ nisu mogli ni da naslute da će do pred kraj utakmice da se bore za goli život i makar jedan bod, a upravo to se desilo.

Martin Baturina je u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena asistirao Petru Sučiću za gol i 1:0 na semaforu stadiona Maksimir u Zagrebu.

Baturina je oko 35 hiljada navijača bacio u trans u 66. minutu kada je na asistenciju Marka Roga duplirao prednost Dinama.

Nenad Bjelica, novi-stari trener zagrebačkog kluba je mogao da slavi u tom trenutku, ali mu slavlje nije trajalo duže od osam minuta.

Tada je Manjes Akliuš poslao pas Mohamedu Salisuu, a ovaj je pogodio mrežu Dinama i vratio nadu da Monako može bar do boda. Nada se ispostavila opravdanom u završnici susreta kada je Bjelica dobio crveni karton, a Monako penal.

Sudije su procenile da je Maksim Bernoer napravio faul na Falorinu Balogunu, a Denis Zakarija je u 90. minutu preuzeo odgovornost i pogodio mrežu za 2:2.

Pre toga je Monako imao čist zicer za pogodak, kada je Takumi Minamino glavom ciljao u deo mreže gde golman nije mogao da odbrani, ali jeste Raul Torente kom je u tim trenucima glava već bila vezana zavojima.

Dinamu ostaje žal što je ispustio pobedu u poslednjim trenucima, ali je svejedno pretekao Crvenu zvezdu, Jang Bojs, Slovan, Salcburg, Milan, Đironu, Šturm i Lajpcig na tabeli Lige šampiona jer je osvojio prvi bod. Zvezda sa Monakom igra 22. oktobra u trećem kolu elitnog takmičenja na gostovanju u kneževini.

BONUS VIDEO: Gol Bonifejsa za pobedu 4:3

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar