Foto: Bruno Bebert / Bestimage / PANORAMIC / imago sportfotodienst / Profimedia

Pred žreb za Ligu šampiona za sezonu 2024/2025, iz UEFA su najavljivali veći broj uzbuđenja, a gledajući parove koje su na njemu dobijene utisak je da će to i biti ispunjeno.

Iz tog razloga smo izdvojili nekoliko mečeva koji će itekako biti zanimljivi u prvoj fazi Lige šampiona.

PROČITAJTE JOŠ...

Dodatnu draž svemu daje činjenica da nema rezultatski nebitnih mečeva – gotovo do samog kraja ekipe će biti u borbi makar za 24. mesto i plasman u takozvani „plej-of“.

Tačan raspored po kolima i satnica mečeva biće poznata u subotu, 31. avgusta.

Real Madrid – Borusija Dortmund

Već na prvi pogled navijače može da raduje duel finalista ovog takmičenja iz prošle sezone, Real Madrida i Borusije Dortmund, a poslastica bi bila kompletna ukoliko bi „kraljevski klub“ i „milioneri“ u prestonici Španije dobili šansu i da otvore novu sezonu.

Pogotovo što ni ovog puta neće biti kalkulacija, svaka pobeda će imati veliku težinu, te nema dileme da će poprilično prštati.

Liverpul – Real Madrid

„Redsi“ će dočekati Madriđane na Enfild roudu u još jednom evropskom klasiku i meču koji bi u mnogome mogao da odredi ko će dalje sa koje pozicije.

Foto: Oscar J Barroso/AFP7/Shutterstoc / Shutterstock Editorial / Profimedia

Barselona – Bajern Minhen

Bavarci gostuju u Kataloniji u duelu dva bivša prvaka Evrope kojima u poslednje vreme blago rečeno ne cvetaju ruže.

Pari Sen Žermen – Mančester siti

Sudar arapskih milijardi na „Parku prinčeva“ biće zabavan, bez dileme. Pogotovo jer Mančester siti želi da se vrati u borbu za sam vrh nakon poraza u polufinalu prošle sezone, dok PSŽ želi svetu da dokaže da itekako može da „živi“ bez Kilijana Mbapea.

Real Madrid – Milan

Čovek mora debelo da se pomuči kako bi pronašao veći evropski klasik od ovoga. S tim što su sada uloge nešto drugačije – Milan je u blagoj krizi i pitanje je u kakvom stanju će doći na megdan Realu, dok su Madriđani uvek motivisani da se nadigravaju protiv velikih rivala.

Milan – Liverpul

„Rosoneri“ imaju baš ozbiljne rivale u Ligi šampiona, pošto će pored Reala igrati i protiv Luverpula – nije potrebno previše trošiti reči na epske duele koje su ova dva tima igrali kroz istoriju.

Foto Darren Walsh / Zuma Press / Profimedia

Arsenal – Pari Sen Žermen

„Tobdžije“ najavljuju ofanzivan fudbal, Parižani su uvek voljni da se nadigravaju… U perspektivi bi trebalo da pršti.

Mančester siti – Inter

Šampion Engleske na šampiona Italije… Šta više možemo da poželimo?

Juventus – Mančester siti

Izbegla je „stara dama“ neki evropski klasik, ali će ugostiti na svom terenu prošlosezonskog osvajača Lige šampiona i pokušaće da se protiv ekipe koja je bila možda i najbolja u poslednjih par godina prikažu u najboljem mogućem svetlu i vrate u borbu za sam vrh.

Inter – Bajer Leverkuzen 

Inter je u naletu i želi da napravi iskorak u Evropi, sa druge strane Bajer predvođen Ćabijem Alonsom ima nameru da dominaciju iz Nemačke prebaci i u rezultatu u Evropi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar