Foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

UEFA odredila arbitra.

Danijele Orsato, italijanski sudija, određen je za glavnog arbitra utakmice između Crvene zvezde i Lajpciga (utorak, 21.00) u okviru 4. kola G grupe Lige šampiona.

PROČITAJTE JOŠ...

Orsato je 2020, izabran za sudiju godine, a dobio je priliku da deli pravdu na otvaranju Mundijala u Kataru između domaće selekcije i ekipe Ekvadora.

No, ni to mu nije pomoglo da izbegne ozbiljan udar nakon što je Hrvatska u polufinalu ispala od Argentine, pošto ga je Luka Modrić okarakterisao kao jednog od najgorih sudija u istoriji.

Iste godine je sudio i finale Lige šampiona između Pari Sen Žermena i Bajerna iz Minhena, kada su Bavarci slavili minimalnim rezultatom.

Što se tiče kontakata sa crveno-belima, Orsato je sudio dve utakmice timu sa Marakane – 2018. je delio pravdu protiv Salcburga u Beogradu (kasnije je Zvezda remijem u Austriji 2:2 obezbedila mesto u Ligi šampiona), ali i u porazu od Olimpijakosa od 1:0 u grupnoj fazi Lige šampiona.

Sa druge strane, ljubitelji fudbala u Srbiji ga pamte po dobrom pošto je sudio dva meča koje su „orlovi“ dobili – protiv Portugala (2:1) u kvaifikacijama za Svetsko prvenstvo, i protiv Norveške na gostovanju (takođe 2:1), a delio je pravdu i na dve utakmice Partizana – u pobedi nad AZ Alkmarom u Ligi Evrope (3:2), ali i u debaklu crno-belih od švajcarskog Tuna, 3:0, 2013. godine.

Pomoćne sudije biće Ćiro Karbone i Alesandro Đijalatini, a četvrti sudija biće Mikael Fabri, takođe iz Italije.

BONUS VIDEO Konferencija Baraka Bahara i Hvang In Boma pred meč sa Lajpcigom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar