Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Slede veliki izazovi za srpske klubove.

Crvena zvezda se nije obrukala na najtežem gostovanju u Evropi protiv Mančester sitijia i nakon poraza od 3:1 ulila nadu da će i preostala dva predstavnika u evrokupovima uspeti da pokažu zube.

TSC i Čukarički debituju u grupnoj fazi nekog od evropskih takmičenja i nemaju imperativ pobede jer je za obe ekipe ovo veliko iskustvo, pogotovo što obe ekipe igraju na gostujućem terenu.

PROČITAJTE JOŠ

Deluje da će na papiru lakši posao imati ekipa sa Banovog Brda jer gostuje neuporedivo slabijem rivalu koji je i sam imao velikih problema na startu sezone. Ferencvaroš je svakako veliki favorit u duelu sa srpskim predstavnikom, ali razloga za nadu ima u meču koji se igra u četvrtak od 18.45

Mađarski gigant je doživeo šokantnu eliminaciju od Ki Klaksvika sa Farskih ostrva na startu kvlaifikacija za Ligu šampiona, ali je uspeo da se oporavi i da izbori mesto u Ligi Ekonferencija. U međuvremenu je smenjen čuveni ruski stručnjak Stanislav Čerčesov, koga je posle nekog vremena potrage zamenio Dejan Stanković i debitovao pobedom u Kupu sa 8:0.

Srpski trener je imao uspeha u Crvenoj zvezdi u grupnim fazama evrokupova i biće veliki adut mađarskog tima, koji je u poslednje vreme uhvatio ritam i melje sve redom u domaćim takmičenjima.

Čukarički je posle krize rezultata i serije mečeva pobedom protiv Crvene zvezde u pravom trenutku pronašao formu za izazove u Evropi.

Foto: EPA-EFE/LUCA ZENNARO

„Svaka utakmica za nas mora da bude jednako važna, bez obzira protiv kog rivala igramo. Znamo da će protiv Ferencvaroša biti izuzetno teško, verovatno kao i protiv Crvene zvezde. Znamo da nas opet čeka pun stadion, ovoga puta gostujući, da će njihovi navijači napraviti lepu atmosferu, ali smo spremni za to i u takvom ambijentu ćemo uživati. Ne idemo na žurku, već idemo u Budimpeštu da pokažemo ono najbolje što Čukarički može“ rekao je Sandej Adetunđi, heroj pobede nad crveno-belima.

Zanimljivo je i da će jedan od aduta Čukaričkog biti Nikola Stanković, igrač kojeg je njegov prezimenjak uveo na veliku scenu u Zvezdi.

Sa druge strane, TSC čeka pakleno gostovanje u Londonu iste večeri od 21.00. Ekipa Vest Hema je izraziti favorit i kad se pogledaju sastavi timova, i iskustvo i kvalitet na timskom nivou.

Vest Hem je pre nekoliko meseci osvojio trofej Lige konferencije, a sada žele da na sledećem nivou probaju da odu do kraja. Osim trofeja, tu je i šansa da se izbori mesto u Ligi šampiona naredne sezone.

Foto: EPA-EFE/HUGO DELGADO

Popularni „čekićari“ prema pojedinim procenama vrede 413 miliona evra, što je 20 puta više od ekipe TSC-a. Sjajno su otovrili prvenstvo sa tri pobede i remijem i tek je Mančester siti uspeo da ih svalada nakon što je veći deo meča rezultat bio u egalu.

I TSC igra sjajno u Supeligi Srbije, ali je jasno da su u pitanju dve dimenzije fudbala. Igrači poput Džereda Bovena, Mihaila Antonia, Muhameda Kudusa ili Džejms Vard Prausa su nešto sa čime ekipa se ekipa iz Bačke Topole do sada nije suočavala i biće ovo veliki ispit.

Mečevi protiv Brage su pokazalai brojne slabosti, ali su istovremeno bili i veliko iskustvo.

Da li će to biti dovoljno za makar časni poraz, ostaje da se vidi.

BONUS VIDEO