Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Jedan od najboljih večitih derbija godinama u nazad završen je rezultatom 2:2.n

Partizan je preživeo neverovatan broj prilika Crvene zvezde, čak uspeo da povede i delovao u kratkom periodu kao ekipa koja bi mogla da dođe i do pobede, ali na kraju može da bude srežan što je uspeo da izvuče i bod koji je veliki kao kuća.

A bio je veliki i Aleksandar Jovanović na golu crno-belih koji je na momente ćinio čuda, skidao zicere, vadio loptu sa gol linije i na kraju sprečio tešku katastrofu svog tima.

PROČITAJTE JOŠ

Bio je Partizan podređen skoro čitav meč, podbacili su mnogi u crno-belom dresu, ali su na kraju uspeli da ostanu neporaženi u dobroj meri i zahvaljujući velikim promašajima rivala koji će imati za čim da žali

Aleksandar Jovanović 9 – Realno, ono što je odbranio golman crno-belih će se dugo prepričavati. Prvo je skinuo zicer Ndiajeu, nekoliko udaraca samo do poluvremena kad aga je na kraju savladao Spajić koji je poslao prokjektil u mrežu sa pet metara. I u nastavku je imao briljantne momente kao kada je s agol linije izvadio udarac glavom Đige. U završnici branio i povređen, ali na kraju sačuvao tim od poraza. Ukupno osam odbrana, od toga sedam udaraca su bili iz peterca.

Aranđel Stojković 5,5 – Nije znao desni bek Partizana šta ga je snašlo veći deo meča jer ga je Mirko Ivanić vozio kao na ringišpilu. Prolazio ga je kako je hteo, stvarao šanse saigračima i dominirao levom stranom. Teško da je bilo srećnijeg čoveka od njega kada je Milojević izveo Ivanića, jer je posle toga uspeo da skupi i nekoliko dobrih intervencija, ali osim boda, ovaj derbi će želeti što pre da zaboravi.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Svetozar Marković 5,5 – Mogao je štoper Partizana da iskoristi smušenost odbrane Zvezde na početku i posle prekida dovede svoj tim u prednost, ali je taj udarac odbranio Glazer. U ostatku utakmice patio i mučio se, a lopta je i previše puta padala u kazneni prostor i na sam peterac. Nejasno je i gde je bio kod gola Ndiajea i u još nekim situacijama.

Bojan Kovačević 6 – Spašavanje lopte sa gol linije u drugom poluvremenu kupile su mu status jednog od heroja utakmice, a imao je još nekoliko dobrih intervencija, ali je kao i ostatak odbrane bio na velikim mukama i previše panično reagovao u mnogim situacijama, pa je ovaj rezultat više posledica Zvezdinih promašaja i čudesnog Jovanovića, nego dobre odbrane.

Nikola Antić 5,5 – U napadu kao ni njegov parnjak sa druge strane nije postojao, a ni defanzivno nije briljirao. Nije se dobro ni razumeo sa Gohom mnogo puta kod iznošenja lopte i prečesto panično izbacivao u trenucima Zvezdine dominacije. Nije ga Bukari toliko probijao po krilu, ali ga je u nekoliko navrata lako izgubio iz vida što je moglo skupo da košta tim.

Gajas Zahid 6 – Pojeo ga je vezni red Crvene zvezde i fizički i trkački i i nije bio u prilici da išta kreira iz dubine. Partizan je bio predaleko od protivničkog gola skoro čitav meč i samim tim i upotrebna vrednost Zahida nije postojala jer u defanzivi ne donosi skoro ništa, a u ofanzivi nije bio u priči. Sve do trenutka kada je sevnula kontra koju je povukao Goh i kada je Zahid maestralno poslužio na tacni Kalulula koji je doneo prednost Partizanu. Kasnije izašao zbog nedostatka snage i povrede.

Ovusu 5 – Izgubljen u vremenu i prostoru, nonšalantan, kao da je zalutao na ovaj meč. Ovusu je gubio duele, lopte, posmatraoa kako ga protivnik iz poseda u posed čini nebitnim. Deo problema je ležao u činjenici što Zahid nije mogao da mu ppomogne, pa nije znao na koju će stranu. Nesposoban da izbaci loptu, da povuče kontru, da zaustavi protivnika. Jedno veliko ništa. Tek na kraju meča uspeo da nekoliko puta izblokira udarce kada je Zvezda bila u totalnoj ofanzivi.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Kalulu 7 – Jedini igrač koji je u prvom poluvremenu u otupleom i nadigranom veznom redu uspevao nešto da uradi i u nekoliko navrata dobro izneo loptu. Dosta je problema imao i u defanzivi jer su Ivanić i Rodić po toj strani pravili velike probleme. Ipak, za status jednog od boljih u redovima Partizana izborio se sjajno istrčanom kontrom i golom na asistenciju Zahida. Posle bio akter i sporne situacije kada ga je Hvang oborio i kada je Korejac možda trebalo da dobije i crveni karton.

Natho 5 – Nije ovo bio meč Bibarsa Natha. Mozak i motor ekipe se nije video od početka pa sve do izmene sredinom drugog poluvremena. Partizan je bio previše odsečen, Natho izolovan i udaljen od prilike da nešto kreira, a ni njegov doprinos u defanzivi nije bio preterano velik. Mučio se i trkački i u ovakvoj utakmici gde je igra bila daleko od njega bio je potpuno beskoristan

Goh 6 – Očajno prvo poluvreme Korejca koji je delovao potpuno nesnađen. Neodlučan u dodavanjima, kretnjama, mlak u duelima uz dosta nerazumevanja sa Antićem. Korektan defanzivno, ali je kvalitet pokazao tek u nastavku. Ne samo u situaciji kada je oduzeo loptu i povukao kontru za gol Kalulula, nego i u nekoliko navrata na obe strane kada je nagoveštavao koliko je dobrog igrača Partizan dobio u njemu. Šteta je što nije imao sa kim d aigra.

Mateuš Saldanja 7 – Čovek se nije video za sve vreme na terenu i opet je postigao gol u trenutku kada je Partizan bio grogiran. Smireno je skenirao situaciju i poslao loptu u mrežu za gol koji može da bude presudan u borbi za ttiulu. Nastavio je da demostrira savršeno golgetersko umeće, a samo je krivicom saigrača ostao betz još neke šanse.

Kastiljo od 53. minuta 5 – Ušao umesto Zahida da donese čvrstinu, ali je bio nevidljiv, preplašen, bežao od duela. Tek u nadoknadi nekoliko puta dobro izblokirao prodore sa strane. Nagoveštavao je mnogo više nego što je doneo Partizanu.

Baždar od 63. minuta 5,5 – Kao ni Saldanja, ni Baždar nije imao mnogo prilike da nešto pokaže, jer se Partizan grčevito branio. U par situacija uspeo da zadrži loptu, ali ništa više od toga

Severina od 63. minuta 6 – Katastrofa. Od trenutka ulaska pa do izlaska zbog crvenog kartona, Severina je bio užasan. Loši pasovi, glupi faulovi, izgubljen u vremenu i psostoru. Mogu sada mnogi da se pitaju da li je on zaslužio isključenje ako nije Hvang u onoj situaciji, ali sve što je uradio bilo je loše. Od rušenja atmoasfere odlaskom iz ekipe do ovog derbija.

Filipović od 82 – Premalo vremena da bi bio ocenjen.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar