Foto: STARSPORT

Napad ili odbrana, pita se već dugo Izraelac.

Andrej Jakovljević Foto: Goran Srdanov/Nova.rs: Shutterstock

Mnogi su se zbunili podelom igrača na poslednjem treningu Crvene zvezde pred duel 1. kola Lige šampiona protiv Mančester sitija.

Desetorica izabranika Baraka Bahara je nosilo markere, a među njima su bili Srđan Mijailović, Aleksandar Dragović, Aleksandar Katai, Marko Stamenić, Uroš Kabić, Šerif Endijae, Kings Kangva, Mirko Ivanić, Gelor Kanga i Vladimir Lučić.

PROČITAJTE JOŠ

U prvom momentu delovalo je da bi možda oni mogli da čine prvu postavu, ali kada su se izdvojili brzo je ustanovljeno da to neće biti slučaj.

Sigurno da oni nisu činili tu grupu slučajno, ali šta nosi ova Baharova misterija još uvek ne znamo.

Ono što sigurno znamo jeste da će na golu Crvene zvezde početi Izraelac Omri Glazer koji od početka sezone ne gubi mesto u startnoj postavi.

Zavirite na trening Zvezde u Mančesteru
Foto: Nova.rs/video

Mesto kapitena Aleksandra Dragovića u timu ne treba da se dovodi u pitanje, ali i mesto Srđana Mijailovića u prvoj postavi. Trećeg štopera možemo dobiti u dve varijante u zavisnosti šta Bahar želi.

„Neću mnogo da menjam. Igraćemo sa najboljim timom kojim raspolažemo. Znam da moramo da podignemo nivo igre, budemo oni kakvi smo navikli tokom leta. Potrebno je i da imamo dobar dan i sreću, a Mančester loš dan“, rekao je Bahar na konferenciji.

Defanzivnom postavom na to mesto došao bi neko od Uroša Spajića, Nasera Đige i Milan Rodića, pošto bi Miloš Degenek igrao desno u pokušaju da zaustavi brzonogog Belgijanca Džeremija Dokua.

Sa druge strane, ako Bahar bude želeo da napadne, Degenek će se vratiti na standardno mesto u defanzivi, dok bi na mestu desnog ving-beka došao Osman Bukari.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Levu stranu će pokrivati reprezentativac Srbije Stefan Mitrović, dok će vezni red činiti In Beom Hvang i Marko Stamenić.

Trojac u napadu činiće kao i u početnom delu sezone, kada je Zvezda blistala, Mirko Ivanić, Žan Filip-Kraso i Piter Olajinka.

Ne treba zaboraviti da je baš ovaj napad bio zaslužan za ogroman uspeh crveno-belih u pripremnom periodu i početku nadmetanja u Superligi Srbije.

Sa klupe će svoju šansu tražiti Vladimir Lučić, Aleksandar Katai, ali i novi napadač tima Šerif Endijae.

Neće ovaj meč otkriti mnogo treneru Crvene zvezde, ali može da mu donese veoma bitan plus, ukoliko se njegove odluke budu pokazale kao one prave.

Siti će sigurno napadati od starta, te će crveno-beli svoju šansu tražiti iz kontre, što u ovom momentu možda i ne predstavlja minus.


Potencijalna postava Crvene zvezde:

Crvena zvezda (3-4-1-2): Glazer – Dragović, Mijailović, Degenek – Bukari, Hvang, Stamenić, Mitrović – Ivanić, Olajinka, Kraso.

BONUS VIDEO Zavirite na trening Zvezde u Mančesteru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar