Monaco vs Crvena zvezda Foto:STARSPORT

Svi znamo koliko Crvena zvezda igra bolje na domaćem terenu, ali to jednostavno nije dovoljno ukoliko želi nešto više u Ligi šampiona.

Previše i baš mnogo bole porazi na gostovanjima, a umesto da se oseti barem mala promena, stvari postaju sve teže i teže.

PROČITAJTE JOŠ

Ovo je 11. vezano gostovanje od 2018. godine u Ligi šampiona na kom je Zvezda izgubila. Sada protiv Monaka ne samo što je poražena (5:1) već je i ponižena. Ništa ekipa Vladana Milojevića nije pokazala dobro, pogotovo u drugom poluvremenu koje je izgledalo kao da Monako igra protiv omladinaca.

Zvezdi ovakva igra u Ligi šampiona ne treba i ukoliko se nastavi u ovom smeru brukanje crveno-belih postaće normalnost. Sve je to posledica kao i što sam Milojević već duže vreme ponavlja slabih i ne toliko intenzivnih mečeva u Superligi, ali to ne može biti izgovor za želju koju neki od igrača pokazuju tokom meča.

Monaco vs Crvena zvezda Foto:Frederic DIDES/PANORAMIC / imago sportfotodienst / Profimedia

Ljudski je grešiti, ali jedno isto ponavljati već tri puta ne može biti dobro. Zvezda tako već po ko zna koji put poklanja golove protivnicima i sama sebi kroji sudbinu.

Ostalo je vremena da se to promeni, ali ne može samo na Marakani da se igra fudbal.

Nije to sada pitanje Zvezde već i smera u kome ide i sam srpski fudbal. Razni faktori uticali su na ovakav razvoj situacije, s tim da se pred početak ove sezone Lige šampiona konačno očekivao iskorak.

Ali… Umesto dva koraka unapred, crveno-beli su otišli tri koraka unazad. Zvezda izgleda totalno nemoćno protiv ekipa poput Monaka i činjenica da tim crveno-belih vredi više nego ikad pre ne ide baš u prilog rezultatima.

Zvezda do kraja ligaškog dela gostuje Milanu i Jang Bojsu u Bernu i barem nerešen rezultat u jednoj od dve utakmice popravio bi utisak koliko-toliko.

Po UEFA koeficijentu su srpski klubovi bili 54. od 54 članica UEFA čak i iza San Marina, Andore… Sada je situacija nešto bolja. Nešto jer i dalje nije sjajna.

Monaco vs Crvena zvezda Foto:Tanjug/AP Photo/Laurent Cipriani

Srbija je trenutno na 36. mestu iza Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Letonije… Gotovo je izvesno da će Srbija i ostati na 20. poziciji. Nema šanse da dođe do 15. mesta koje garantuje dodatne benefite.

Jasno je da će Srbija od sledeće sezone 2025/2026 imati četiri predstavnika u Evropi i da će prvak morati da krene od drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Naredni meč igraće Zvezda protiv Barselone (6. novembar) i na sreću crveno-belih igraće se na stadionu “Rajko Mitić”.

BONUS VIDEO Liga šampiona: Crvena zvezda polazak i dolazak u Monako

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare