Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Novi Pazar sa 2:1 u meču 11. kola Superlige Srbije.

Zvezda je opet pokazala neke od slabosti tokom meča sa ovogodišnjom senzacijom prvenstva, ali ju je u ovom meču rezervni napadač spasao novog kiksa.

PROČITAJTE JOŠ:

Domaćin je okršaj dočekao na prvom mestu tabele sa bodom više od Zvezde i nije ostao ispred nje i posle utakmice na stadionu „Džaizkoin arena“.

Novopazarci su počeli meč hrabro, napali su i to se isplatilo već u petom minutu kada je Stefan Lončar pogodio za 1:0.

Nanizao je domaćin tri kornera zaredom. Prvi je prošao bez opasnosti, kod drugog je lopta proletela kroz peterac Zvezde i „preznojila“ golmana Milana Borjana, a treći je bio koban.

Posle njega se lopta odbila do Lončara, koji je šutirao s ivice šesnaesterca iz prve i pogodio mrežu od leđa Milana Rodića.

Novi Pazar je poveo sa 1:0 i Zvezdi je pod hitno bilo potrebno da se pokrene. Kod crveno-belih se po trudu isticao Osman Bukari, Aleksandar Katai je imao nekoliko traljavih pokušaja šuta, ali gola nije bilo.

Foto: Starsport

Sve do 34. minuta kada je Rodić bio najviši u skoku u petercu domaćina. Savršeno mu je loptu podigao El Fardu Ben, Rodić je glavom bio precizan i Zvezda je izjednačila na 1:1.

Od tog momenta je zaigrala sa više konkretnih ideja u napadu, a samo 90 sekundi kasnije Bukari je šutem sa desetak metara zakucao loptu u stativu.

Do kraja poluvremena, Pazarci su probali da obore tempo i sačuvaju rezultat i u tome su uspeli.

Drugo poluvreme počelo je veoma dinamično. Prvo su Pazarci pogodili stativu šutem Ergelaša, a onda je Zvezda umalo autogolom Jovića povela sa 2:1.

Foto: Starsport

Katai je u 65. minutu gađao previsoko preko živog zida i prečke iz slobodnog udarca, a svoju šansu je propustio i Kanga, udarcem pored gola koji napad ranije.

Majdevac je u 66. minutu gađao tik pored stative u kontri Novog Pazara, a Milojević je bio prinuđen da pravi promene na terenu.

Kanga je i u 70. minutu dobio dobru loptu pred šesnaestercem i opet je gađao veoma neprecizno.

Foto: Starsport

Do 80. minuta nijedna od ekipa nije stvorila opasniju šansu, mada je došlo do koškanja Lončara i Pešića, jer je igrač Novog Pazara gurnuo napadača Zvezde.

Islamović je u 83. minutu pucao s distance i ni on nije bio bogzna kako precizan. Tek u 88. minutu Pešić se pojavio kao spas za klub iz Ljutice Bogdana.

Kanga je centrirao iz sredine, Joksimović i Pešić su bili u duelu pred golom Novog Pazara i uspeo je petom da ugura loptu u mrežu sa dva, tri metra, odakle je postavio konačan rezultat.

Zvezda sada ima 23 boda na prvom mestu Superlige, dok je Novi Pazar drugi sa 21 osvojenim bodom.

Superliga, 11. kolo, rezultati:

Mladost GAT – Spartak 1:0 (1:0)

(Radulović 34)

Novi Pazar – Crvena zvezda 1:2 (1:1)

(Lončar 6 – Rodić 34, Pešić 88)

19.00 Čukarički – Vojvodina

19.30 Partizan – Mladost

Subota:

Napredak – Radnički 1923 1:0 (1:0)

(Kerkez 33)

TSC – Kolubara 3:1 (1:0)

(Mirčevski 23, 64, 71 – Kadrić 88)

Ponedeljak:

16.00 Javor – Radnik

18.00 Voždovac – Radnički Niš

Standings provided by SofaScore LiveScore

Novi Pazar – Crvena zvezda 1:2 (1:1)

(Lončar 5 – Rodić 34, Pešić 88)

Stadion: Gradski stadion, Novi Pazar; Glavni sudija: Miloš Milanović

Novi Pazar: Kljajić – Pešukić, Islamović, Joksimović, Rubežić, Jović (od 81. Damjanović), Majdevac (od 67. Bogdanovski), Lončar, Nikčević – Stanojlović – Gavrić (od 57. Kiković); Trener: Vladimir Gaćinović

Crvena zvezda: Borjan – Gobeljić, Eraković, Milunović, Rodić, Sanogo (od 67. Kangva), Kanga, Bukari (od 76. Kulibali), Katai (od 90. Dragović), Mitrović (od 46. Pešić), Ben (od 67. Mustafa). Trener: Miloš Milojević

Novi Pazar - Crvena zvezda 1:2 (1:1)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar