Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ubedljivo ekipu Voždovca na gostujućem terenu sa 6:0 u meču 21. kola Superlige Srbije.

Ovo je jedna od najubedljivijih pobeda crveno-belih u skorijoj prošlosti, a sve je krenulo odmah na startu.

PROČITAJTE JOŠ

Prvu šansu je imao Mirko Ivanić već u trećem minutu, kada je nakon ludnice u kaznenom prostoru šutirao, ali je odbrana Voždovca uspešno blokirala taj pokušaj.

Uplašio je Argentinac Aleks Vigo trenera crveno-belih Miloša Milojevića u 6. minutu, kad je ostao na travi nakon udarca. Ipak, na sreću stručnog štaba Zvezde Argentinac je ustao veoma brzo.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Meč je bio rešen potezom u 10. minutu, kada je dosuđen penal za Crvenu zvezdu. Nakon što je Vigo ubacio sa desne strane, napadač Aleksandar Pešić je bio sam u kaznenom prostoru protivnika, ali ga je Mateja Đorđević srušio i zbog toga zaradio u prvi mah žuti karton.

Ipak, nakon intervencije VAR-a sudija Dejan Trifković je pokazao crveni karton štoperu domaćina. Gelor Kanga je nakon toga bio precizan sa bele tačke i doveo je Zvezdu u prednost od 1:0 u 15. minutu.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Nastavio se pritisak crveno-belih i drugi gol je došao nakon četiri minuta, a pogodio je Osman Bukari.

Kanga je sjajno uposlio krilnog napadača Zvezde, koji je imao lak zadatak i postigao je svoj prvi gol u prolećnom delu sezone.

Ubrzo je šampion Srbije došao i do trećeg gola u prvom poluvremenu, nakon što je Aleksandar Katai iskoristio asistenciju Mirka Ivanića.

Do kraja poluvremena crveno-beli su imali nekoliko izglednih šansi da povećaju prednost, ali su redom promašivali Ivanić, Katai i Kanga.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Po drugi put se u 44. minutu obrukao Aleksandar Pešić, koji je iz velike blizine glavom šutirao direktno u ruke golmana Voždovca, Katića.

Sličan rasplet igre gledali smo i u drugom poluvremenu, kada je Zvezda zapretila već u 49. minutu. Katai je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je Katić poslao loptu u korner.

Četvrti gol Zvezda je postigla 15 minuta kasnije, pošto je Aleks Vigo nakon centaršuta poslao loptu u mrežu protivnika. To je bio debitantski gol Zvezdinog Argentinca koji je odigrao solidan meč.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Mirko Ivanić je pogodio prečku nakon kornera u 69. minutu, dok je Marko Rakonjac, poslednje pojačanje crveno-belih, dobio priliku da debituje u 71. minutu.

Odmah nakon toga, Zvezda je stigla do petog gola, koji je postigao Kings Kangva pošto se lopta odbila do njega nakon pokušaja Mirka Ivanića. Vezni fudbaler je imao lak zadatak i loptu je mirno prosledio u praznu mrežu.

Tu nije stala četa Milojevića i Ivanić je do kraja meča uspeo da se upiše u listu strelaca u 82. minutu. Odbila se lopta do napadača crveno-belih nakon kornera, koji je majstorskim finišom matirao golmana Voždovca Krunića, koji je u 69. minutu zamenio Katića.

Zvezda je još uvek prva nakon ove pobede i sada ima 57 bodova i veliku prednost na tabeli Superlige Srbije, dok je Voždovac na sedmom mestu sa 34 bodova.


SUPERLIGA SRBIJE, 21. KOLO

Petak

Radnik – Mladost 1:0 (0:0)

(Radulović 89 p)

Čukarički – Radnički Kragujevac 3:2 (0:0)

(Tomović 65, Lučić 90, Docić 90+6 – Činedu 72, Zorić 81)

Subota

Voždovac – Crvena zvezda 0:6 (0:3)

(Kanga 15 p, Bukari 19, Katai 25, Vigo 64. Kangva 77, Ivanić 82)

TSC – Napredak 2:0 (2:0)

(Ratkov 21, Jovanović 28)

16:00 Vojvodina – Kolubara

18:30 Partizan – Mladost GAT

Nedelja

14:00 Javor – Spartak

16:00 Novi Pazar – Radnički Niš

Standings provided by Sofascore


Voždovac – Crvena zvezda 0:6

(Kanga 15, Bukari 19, Katai 25, Vigo 64, Kangva 77, Ivanić 82)

Stadion: Tržni Centar (Beograd); Sudija: Dejan Trifković

Voždovac: Katić (od 69. Krunić), Mijailović, Damjanović, Đorđević, Daničić  (od 65. Đuričić), Matić, Ivezić, Nešković (od 65. Jočić), Novevski (od 46. Vujanović), Teodorović (od 17. Zečević), Pantović; Trener: Nikola Puača

Crvena zvezda: Borjan, Vigo, Eraković (od 71. Leković), Dragović, Azarov, Mijailović (od 46. V. Nikolić), Kanga (od 61. Kangva), Bukari (od 61. Mitrović), Ivanić, Katai, Pešić  (od 71. Rakonjac).; Trener: Miloš Milojević

Voždovac - Crvena zvezda 0:6

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare