Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Barak Bahar biće na mukama, ne onim slatkim, prilikom sastavljanja startnih 11 za ovosezonsku premijeru na "Marakani" u elitnom takmičenju

Fudbaleri Crvene zvezde u sredu (21.00) dočekuju Jang bojs u 2. kolu Lige šampiona, sa željom da ostvare pobedu i naprave veliki (is)korak u grupi G.

Kriza rezultata prekinuta je pobedom od 1:0 nad niškim Radničkim u 10. rundi Superlige, ali… Ostalo je mnogo „ali“ za trenera Baraha Bahara pred veliki ispit u elitnom takmičenju.

Bleda izdanja, dva prvenstvena poraza u tri utakmice pre susreta sa Nišlijama, kriza identiteta, stalne rotacije u odbrani, očajne partije pojedinaca kao što su Žan-Filip Kraso ili Piter Olanjinka…

PROČITAJTE JOŠ

Mnogo briga ima Bahar pred dolazak „mladih momaka“ iz Švajcarske, a upravo sa njima je namera da se bore za što bolju poziciju u grupi G, jer teško da će oni ili Lajpcig uspeti ikako da ugroze Mančester siti.

Zato će probati kasnije da iznenade bundesligaša za eventualno drugo mesto, ili da se međusobno bore za treću poziciju koja na proleće vodi u nokaut fazu Lige Evrope.

I zato je za crveno-bele od krucijalne važnosti da slave pred krcatim tribinama stadiona „Rajko Mitić“. Ako žele uspeh i iskorak na evropskoj sceni, onda će morati da bodove ostavljaju kod kuće, nikako da ih rasipaju, i da sa gostovanja donesu još neki ili nekoliko.

Sve to sigurno znaju Bahar i njegovi saradnici… I sigurno da će izvesti najbolji mogući sastav, odnosno onih 11 koji će znati kako da se suprotstave ekipi iz Švajcarske i pošalju je nazad praznih šaka.

Kao i pred prvo kolo u Mančester, i sada će izraelski stručnjak imati dileme oko startne postave. Izvesno je da od formacije sa trojicom u poslednjoj liniji neće odstupati, kad već to nije učinio na gostovanju prvaku Evrope.

Foto: REUTERS/Phil Noble

Među stativama je siguran Omri Glazer, koji je i pored kiksa činio čuda na „Etihadu“ i sa rekordnih 13 odbrana bio nazaslužniji za pristojan poraz (3:1) u plavom delu Mančestera. I vrlo lako bi Bahar mogao da izvede istih 11 kao protiv Sitija, što znači da bi trio ispred Glazera činili Naser Điga (ostavio odličan učinak na debiju), kapiten Aleksandar Dragović i Milan Rodić.

U sredini bi trebalo da se nađu Marko Stamenić i In-Bom Hvang, nešto isturenije Mirko Ivanić, a po bokovima će verovatno delovati Srđan Mijailović desno i Stefan Mitrović levo.

Dileme ostaju u napadu, odnosno ko će biti parnjak najisturenijem Šerifu Endiajeu, koji se prilično mučio i u prvenstvu protiv Radničkog. Nema sumnje će meč protiv Jang bojsa biti idealan da pokaže zašto je toliko plaćen i hvaljen po dolasku na „Marakanu“, u suprotnom bi uskoro mogao da doživi sudbinu nesrećnog Kalife Kulibalija ili Loisa Dionija, koji su prosto oterani iz Ljutice Bogdana.

Ako se Bahar odluči da uz Endiajea bude Osman Bukari, onda bi to značilo da se opredelio za istih startnih 11 kao u Mančesteru. Uostalom, Bukari je uspeo da umakne odbrani Sitija i postigne vodeći gol na „Etihadu“, pa mu ta ofanzivnija uloga očito i više prija.

Barak Bahar, FK Crvena zvezda, FK Fjorentina
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Međutim, nije isključeno da Bukari pokriva celu desnu stranu, mada je to manje verovatno u Ligi šampiona, a onda bi uz Endiajea u napadu bio Kraso ili Olanjinka, a teško je reći ko je od njih dvojice trenutno u lošijoj formi. Iako su na startu blistali i pretili da budu opasan tandem, ta iskra se prebrzo ugasila, te je Kraso, posle očajnog izdanja u Mančesteru, zamenjen na poluvremenu protiv niškog Radničkog, što govori više bilo kakvih reči.

Možda bi i Vladimir Lučić mogao da se nađe u špicu, mada je više verovatno da Mijailović bude desni krilni bek (ne Bukari), što je igrao celu drugo poluvreme protiv Nišlija, dok je u prvom delu činio štopersku liniju sa Dragovićem i Đigom. U nastavku je Rodić zauzeo mesto u poslednjoj liniji, a Mijailović je otišao na tu poziciju koju nikada pre nije igrao u karijeri, ali očito da Bahar vidi baš njega po toj desnoj strani na evropskoj sceni.

Sigurno da je to i zbog defanzivnih karakteristika pouzdanog zadnjeg veznog, pa bi time i odbranu ojačao, ali Zvezda mora da prikaže neku od partija sa samog početka sezone kako bi došla do prilike da obraduje punu „Marakanu“.


Zvezdina dva tima za Jang bojs

Glazer – Điga, Dragović, Rodić – Stamenić, Hvang, Mijailović, Mitrović – Ivanić – Bukari, Endijae

Glazer – Mijailović, Dragović, Điga – Stamenić, Hvang, Bukari, Mitrović – Ivanić – Olanjinka (Kraso), Endijae


LIGA ŠAMPIONA, 2. KOLO

GRUPA G

Sreda:

C. zvezda – Jang bojs 21.00

Lajpcig – M. siti 21.00

Пласман обезедио Sofascore

UTORAK

Grupa A

Kopenhagen – Bajern 21.00

M. junajted – Galatasaraj 21.00

Grupa B

Lens – Arsenal 21.00

PSV – Sevilja 21.00

Grupa C

Union Berlin – Braga 18.45

Napoli – Real 21.00

Grupa D

Salcburg – Sosijedad 18.45

Inter – Benfika 21.00

SREDA

Grupa E

Atletiko M. – Fejenord 18.45

Seltik – Lacio 21.00

Grupa F

Njukasl – PSŽ 21.00

Dortmund – Milan 21.00

Grupa H

Antverp – Šahtjor 18.45

Porto – Barselona 21.00


BONUS VIDEO Rokas Giedraitis o dolasku u Zvezdu, ćevapima, Vanji Marinkoviću, navijačima. Konačno da igram za srpski tim

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar