Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Čukarički sa 4:1 (1:1) u poslednjem, 37. kolu, Superlige Srbije i time su pred punom Marakanom proslavili 35. titulu šampiona Srbije.

Golove za crveno-bele postigli su Piter Olajinka u 32. i 55. minutu, kao i Naser Điga u 79. i Žan Filip Kraso u 90. minutu.

Gosti su poveli golom Viktora Rogana, ali Čukarički više od ovoga nije mogao.

PROČITAJTE JOŠ

Zvezda je sezonu završila na prvom mestu sa 96 bodova, dok je Čukarički bio na šestoj poziciji sa 57 poena.

Od crveno-belog dresa nakon ovih 90. minuta oprostili su se štoperi Aleksandar Dragović, Nemanja Milunović i golman Zoran Popović, a njima je nakon utakmice uručen specijalan dres od strane čelnika kluba.

Foto: Pedja Milosavljevic

Od samog starta navijači su priredili šou koji je trajao tokom celog meča, ali i posle njega.

Meč će ostati upamćen i po tome što su po prvi put u srpskom fudbalu sudile sve žene, na čelu sa glavnim arbitrom Jelenom Cvetković.

Na samom startu utakmice bolji rival je bio gost, što je pokazalo i to što su „brđani“ prvi došli do prednosti.

Foto: Starsport

Ipak, nije dozvolila ekipa Vladana Milojevića da se porazom oprosti od sezone i vrlo brzo je izjednačila, pa preokrenula u drugom poluvremenu.

Zvezda nije pritiskala, ali jeste želela da sve reši pre kraja i na to se čekalo do 79. minuta, kada se u strelce upisao i Naser Điga.

Jedan gol mu je ranije bio poništen, ali ovaj posle dodavanja Nemanje Milunovića nije i na taj način je Điga obeležio novi ugovor koji je potpisao pre nekoliko dana sa klubom iz Ljutice Bogdana.

Standings provided by Sofascore


Crvena zvezda – Čukarički 4:1 (1:1)

(Olajinka 32, 55, Điga 79, Kraso 90 – Rogan 17)

Stadion: „Rajko Mitić“; Sudija: Jelena Cvetković;

Crvena zvezda: Glazer – Mimović, Điga, Dragović (od 59. Milunović), Radojević (od 59. Radojević) – Šljivić (od 82. N. Mituljikić), Knežević – Olajinka, Kanga, Katai – Sremčević (od 59. Kraso); Trener: Vladan Milojević;

Čukarički: Kaličanin – Stanković, Serafimović, Subotić, Rogan (od 72. Đorđević) – Kovač (od 85. Cvetković), Sisoko – Nikčević, Milojević (od 46. U. Miladinović), Ergelaš (od 85. Stojanović) – Melo (od 56. Tedić); Trener: Goran Stanić;


Crvena zvezda - Čukarički 4:1 (1:1)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare