Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Fudbaleri Crvene zvezde igraju meč 1. kola Lige šampiona protiv Benfike u Beogradu i već nekoliko dana postoji bojazan da će biti haosa među navijačima zbog bratskog odnosa navijača Benfike i Hajduka iz Splita.

„Tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kako na graničnim prelazima, tako i na Aerodromu “Nikola Tesla”, kod više navijača FK “Benfika”, pronađena su obeležja FK “Hajduk” iz Splita i navijačke grupe Torcida“, saopštio je Ivica Dačić, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova.

Još davno su to bratstvo sklopili navijači Benfike i Hajduka, a ujedinila ih je tragedija.

PROČITAJTE JOŠ

Hajduk je 14. septembra 1994. odigrao utakmicu Lige šampiona protiv Benfike u Splitu (0:0), kojoj su prisustvovali verni navijači kluba iz Lisabona.

Grupa „No Name Boys“ osnovana je 4. marta 1992. godine, i to nakon nesuglasica sa drugom navijačknom grupom Benfike, „Diabos Vermelhos“.

Portugalci su kombijem prevalili više od 3.000 kilometara i baš zbog tog meča nastalo je bratstvo među njima.

Prilikom povratka sa meča protiv splitsog kluba, trojica članova „No Name Boys-a“, tragično stradala u saobraćajnoj nesreći u Meridi u Španiji, i upravo tada počelo je prijateljstvo dve navijačke grupe, koje i danas traje.

Poslednjih godina, često su se na mečevima Benfike mogla videti obeležja Hajduka, kao i u Splitu lisabonskog kluba, dok su prethodnih godina imali i zapažene „akcije“ u navijačkom svetu.

Tim Zvezde za Benfiku

Dovela je Crvena zvezda veliki broj pojačanja tokom leta. Neka od njih su već napustila klub, dok će neka biti u startnoj postavi protiv Benfike.

Klub su napustili Nemanja Stojić i Puma Rodrigez, dok će se u startnih 11 protiv Portugalaca gotovo sigurno naći Silas i Rade Krunić.

Na golu se očekuje Izraelac Omri Glazer koga je tokom početka sezone zbog povrede menjao Marko Ilić.

U odbrani je manje-više sve poznato i ostaje da se sačeka odluka Milojevića u vezi drugog štopera, pošto je mesto Nasera Đige bez upitnika.

Za to mesto konkurišu kapiten Uroš Spajić, kao i Vanja Drkušić, pozajmljeni igrač Zenita.

Foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Na bekovskim pozicijama igraće Ognjen Mimović (desno) i Jang Vu Seol (levo). Tik uz Krunića u sredini boriće se Timi Maks Elšnik koji se pokazao kao veoma bitan igrač u ovom timu Zvezde.

Blagu dielmu po pitanju izbora igrača Milojević je imao u špicu napada, ali se čini da je Bruno Duarte bliži izlasku na teren od starta meča od Šerifa Endijajea.

Trojka iza Brazilca biće Silas na desnoj strani, Piter Olajinka na levoj, dok će kao prednji vezni igrati Mirko Ivanić.

Da je možda i ranije debitovao Nemanja Radonjić ove sezone, možda bi se i on istakao kao prva opcija na levoj strani, ali sve je izvesnije da će meč početi sa klupe.

BONUS VIDEO Veljko Birmančević posle poraza od Danske u Kopenhagenu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar