Crvena zvezda-Benfica Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Fudbaleri Crvene zvezde nisu se baš najbolje pokazali u prvom kolu Lige šampiona, pošto su na stadionu "Rajko Mitić" poraženi od Benfike sa 2:1.

Ako neko ko nije gledao utakmicu, bilo sa stadiona ili preko TV-a, uđe da pogleda statistiku, mogao bi reći da je Zvezda nezasluženo izgubila, odnosno da je zaslužila makar remi. Međutim, mi koji smo gledali utakmicu svesni smo da je Zvezda mogla i morala daleko bolje od onoga što je prikazala, iako to uopšte nije bilo loše.

Crveno-beli su odigrali solidnu utakmicu, imali su periode gde su napadali i dominirali, pogotovo u drugom poluvremenu, ali sve je to bilo tanko, neubedljivo i nedovoljno konkretno ispred gola Benfike.

PROČITAJTE JOŠ:

Istini za volju, ne bi bilo nepravedno i da je bilo nerešeno, ali jednostavno rečeno Zvezdu su skupo koštale greške u prvom poluvremenu, kasno je postigla gol u drugom i nije imala neku šansu za kojom posebno može da žali.

Benfika je bila rival po meri crveno-beli, ekipa s kojom se moglo igrati potpuno ravnopravno, ali i tim koji je skupo kaznio Zvezdine propuste i onda pokazao defanzivnu snagu i odbio sve nalete rivala, koji je nesumnjivo bio bolji u drugom delu, ali taman za taj jedan gol.

Nije bilo igrača u redovima Zvezde koga bi trebalo posebno izdvojiti po dobrom nakon ove utakmice, iako su mnogi hteli da ispadnu „heroji“ u završnici, pa nisu donosili baš najbolje odluke i pronalazili najbolja rešenja.

Crvena zvezda-Benfica Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

I trener Vladan Milojević je verovatno mogao bolje, mada je lako biti general posle bitke. Šerif Endiaje i Milson su u igru ušli tek u 71. minutu, a pre toga napravljena je samo jedna prinudna izmena u prvom delu. Bilo je jasno da Milojević mora da menja, ali deluje da je ovog puta malo zakasnio i da je trebalo ranije da „izvuče nekog džokera iz rukava“. Nije da nije bilo kandidata za izlazak iz igre i mnogo pre 71. minuta…

POJAČANJA MORAJU BOLJE

Videlo se da Zvezdi fali uigranosti, neki igrači nisu dovoljno radili sa timom i ne razumeju se najbolje na terenu, a naravno da je posebna pažnja bila na pojačanjima, koja su dovedena specijalno za Ligu šampiona.

Silas je nekako opet izgoreo u želji, kao na debiju protiv Napretka. Nije uradio ništa konkretno, iako je nekoliko puta bio u povoljnim situacijama, a delovalo je da je često pravio i potez više.

Crvena zvezda-Benfica Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Rade Krunić je imao veoma lošu reakciju kod prvog primljenog gola, ni u veznom redu nije blistao, pa nije opravdao epitet možda i najiskusnijeg igrača Zvezde, bar kada je o Ligi šampiona reč.

Nemanja Radonjić nije dobio ni minut na terenu, a prema rečima trenera potpuno je nespreman za ovaj nivo fudbala u ovom trenutku.

Ni oni koji su stigli nešto ranije u ekipu srpskog šampiona se nisu baš proslavili, ali za utiske o svim igračima pojedinačno pročitajte naš skener.

PROČITAJTE JOŠ:

POVREDA MIMOVIĆA OTKRILA NOVI PROBLEM

Ognjen Mimović, praktično jedini desni bek u Zvezdi, doživeo je povredu tokom prvog poluvremena, morao je da izađe iz igre, a odsustvovaće četiri do šest nedelja.

Zbog toga je Milojević morao da Timija Maksa Elšnika prebaci na njegovu neprirodnu poziciju, pa je delovao kao levi bek, dok je Jung Vu Seol prešao sa leve na desnu stranu, ali još nije najjasnije koja mu više prija.

Umesto Mimovića u igru je ušao Dalsio, vezni fudbaler, pošto Milojević na klupi nije imao više bekova. Milan Rodić je u procesu oporavka, neće još nekoliko nedelja biti na terenu, pa će biti izazovno za stručni štab da pronađe rešenje na bekovskoj poziciji ili promeni formaciju, dok neki igrači ne budu ponovo na raspolaganju.

Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

SLEDI VEČITI DERBI

Zvezda nema mnogo vremena da žali za propuštenom prilikom u Ligi šampiona, pošto je već u ponedeljak 23. septembra očekuje večiti derbi protiv Partizana u Humskoj.

Sudeći prema onome što smo do sada videli ove sezone, Zvezda je veliki favorit u derbiju, iako je to uvek specifična utakmica u kojoj neka pravila ne važe.

PROČITAJTE JOŠ:

Partizan je već godinama u krizi, ni Aleksandar Stanojević nije uspeo, makar za sada, da popravi sliku ekipe, a neki fudbaleri su upitnog kvaliteta, čak i za nivo Superlige Srbije.

Zvezda u derbiju želi da zaleči rane iz Evrope, koje su trenutno bolne, jer se očekivalo više, dok Partizan traži izlaz iz krize, koju kao da vide svi, sem oni koji bi prvo trebalo – ljudi iz uprave.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare