Foto:EPA-EFE/Michael Regan

Rumunski fudbal doneo je jednu situaciju koju nismo očekivali da vidimo ni u latinoameričkim serijama.

A tamo je svojevremeno zaista svašta moglo da se vidi. Trećeligaš Vointa Limpezis izgubio je 3:0 za „zelenim stolom“ od ekipe CSM Ađuda zbog neverovatnog nepočinstva.

PROČITAJTE JOŠ:

Poraženi tim je probao da „prošvercuje“ Južnoamerikanca kao rumunskog U19 igrača i to tako što mu je naloženo da se pravi gluv, nem i nepismen!

Zbog toga fudbaler nije smeo da odgovori na pitanje sudije nakon žalbe protivničkog kluba.

Igrač je odbio da se identifikuje posle žalbe, a sporna utakmica je odigrana 31. avgusta i tada je bilo 1:0 za ekipu Vointa Limpezis.

Ađud je u poluvremenu posumnjao da nešto nije u redu i da fudbaler koji je na terenu verovatno nije onaj prijavljen u zapisniku.

To je prijavljeno i potom potvrđeno ove nedelje kada je Ađudu dodeljena pobeda od strane Disciplinske komisije.

Da sve bude još gore, čak šestorica igrača se nisu poklapala sa zapisnikom, a Ciprijan Vrabi iz tima koji je na kraju dobio meč, kaže da je čuo tokom meča strani jezik i to je bila jedan od prvih signala da momak koji se predstavljao kao Rumun rođen 2005. godine to nije zapravo.

Sve je razotkriveno i posledica je između ostalog bilo i šest oduzetih poena za Vointa Limpezis, uz kaznu od 2.200 leja (oko 450 evra) i zabranu transfera u sledećem prelaznom roku.

BONUS VIDEO: Gol Bonifejsa za pobedu 4:3

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar