Foto: Printscreen Youtube / Benfica FC

Trener portugalske Benfike Bruno Laž kaže da meč sa Crvenom zvezdom neće biti presudan za čitavu sezonu u Ligi šampiona, ali je poručio da će ići na pobedu.

Fudbaleri Benfike igraju u četvrtak uveče protiv Crvene zvezde na stadionu „Rajko Mitić“ meč prvog kola Lige šampiona.

PROČITAJTE JOŠ:

Benfika gostuje na mestu gde je pre 40 godina Zvezda preokretom slavila sa 3:2. Tada je crveno-bele iz Beograda poraz u Portugalu (2:0) koštao plasmana u osminu finala Kupa evropskih šampiona.

Sada su okolnosti drugačije, format Lige šampiona takođe, pa svaku od ekipa čeka po osam mečeva, odnosno po četiri na domaćem i gostujćem terenu sa različitim protivnicima.

„Nemam vremena da gubim vreme, moje vreme je tako kratko, imamo jednu utakmicu i pripremamo se za drugu. Ambicija koju imam je dinamika pobede i da nastavimo da radimo i da gradimo tu kulturu pobede. To je moja briga i nemam vremena, neću da gubim vreme, moja ekipa nema vremena da gubi, da razmišljamo šta će biti“, rekao je Laž na konferenciji pred Zvezdu.

Na pitanje o atmosferi na stadionu „Rajko Mitić“, fokusira se na to kakvu će napraviti gosti u Beogradu, jer očekuje mnogo navijača Benfike.

„Očekujemo mnogo podrške u ambijentu i očekujem da nas podrže. Naravno, ono što će učiniti da ekipa raste su utakmice i mnogo rada, naravno, treba nam vremena. Dinamika pobede je specifična, sutrašnju utakmicu ne možemo da gledamo na poslednju utakmicu, nego treba da nastavimo sa našim radom“, ističe Laž.

Navodi i da će biti promena u sastavu u odnosu na pobedu u meču sa Santa Klarom (4:1) u Portugalu.

„Postojaće razlike, biće promena. Ono što smo pripremali i što smo uporedili ranije i što smo uporedili sa igrom našeg protivnika, dinamika odbrane je različita i treba da shvatimo, imali smo vremena da shvatimo kako protivnik funkcioniše i da stvorimo prostor i prilike za golove. Imamo protivnika da vidimo kakva su naša ponašanja. Mislim da smo dobar posao uradili u poslednja tri dana, dali smo sve informacije igračima i smatram da možemo da očekujemo dobru igru“, naglasio je Laž, koji se potom zahvalio na dobrodošlici u Beogradu.

„Takođe, želeo bih da iskoristim da vam kažem da se zahvalim na dobrodošlici, jer situacija u kojoj živimo danas, jer naša zemlja prolazi kroz težak period, mnogo vam hvala“, zaključio je trener Benfike.

BONUS VIDEO: Sergej Milinković Savić postiže gol protiv Al Rajana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar