Foto: EPA-EFE/Juan Pablo Pino

Fudbaleri Brazila poraženi su od Paragvaja u okviru 8. kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Južnoj Americi sa 1:0, i tako došli u situaciju da na polovini kvalifikacionog ciklusa strahuju za prolaz na Mundijal 2026. godine.

Brazilci su posle pobede nad Ekvadorom 6. septembra otišli u Paragvaj sa ciljem da znatno podignu nivo igre, ali je Dijego Gomez, saigrač Lea Mesija u Interu iz Majamija, u 20. minutu igre zatresao mrežu rivala i „potpalio vatru“ pod nogama učesnika svakog Mundijala u istoriji.

PROČITAJTE JOŠ...

Situacija u ovom trenutnu nije alarmantna iz samo jednog razloga – prerano je da bude. Brazilci su trenutno peti na tabeli kvalifikacija sa deset bodova na osam mečeva, čak osam manje od prvoplasirane Argentine.

No, neće se Brazulci „boriti“ sa „gaučosima“, već će im rivali biti Ekvador (11 bodova), Venecuela (10 bodova), Paragvaj (9 bodova) i Bolivija (9 bodova).

Ali, mnogo veći problem za Brazilce predstavlja to što igraju blago rečeno katastrofalno, te je utisak da neće imati status favorita, gde god da igraju.

A Brazilce tek očekuju gostovanja Argentini i Ekvadoru, takođe će na „noge“ Venecueli i Boliviji, dok dočekuju Urugvaj. Sudbina odlaska na turnir u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Meksiku biće rešavana u ovih pet mečeva, gde će „selesao“ morati da uzme što je više moguće bodova kako bi izbegao dramu.

Koliko su Brazilci pali u odnosu na slavnu prošlost pokazuje i to da im predstoji žestoka borba za prolaz dalje, iako na Mundijal prolazi šest najbolje plasiranih reprezentacija iz kvalifikacija, dok sedma ide u međukontinentalni baraž.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar