Bora Đorđević Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Fudbalski klub Crvena zvezda oprostio se na svom zvaničnom sajtu od Bore Đorđevića, frontmena rok gupe Riblja Čorba i velikog navijača tima sa Marakane.

Đorđević nikada nije krio koliko voli Zvezdu, a koristio je svaki trenutak da bude deo Zvezdinih uspeha – njegove anegdote nakon osvojene titule prvaka Evrope u Bariju 1991. godine još uvek se sa osmehom prepričavaju među navijačima Zvezde – posebno ona o „brodu ludaka„.

PROČITAJTE JOŠ...

Svoj talenat tekstopisca iskoristio je kako bi stvorio neke od najpopularnijih pesama među navijačima ekipe iz „Ljutice Bogdana“.

Tako se sa zvučnika na tribinama stadiona „Rajko Mitić“ neretko čuju „Mihajlo gde si ti“, „Život“, „Pobeda“, ali je velikom broju navijača posebno draga čuvena „Ponosan budi“.

„Svako ko nešto piše, želi da narod to prihvati. Veoma mi je drago što pesma „Ne veruj im sine“, zvuči bolje kada je pevaju Delije nego kada sam je ja otpevao. Svaki put se naježim. Pomagao sam navijačima kad su me zvali. I opet ću ako bude prilike“, podsetili su u Zvezdi na njegove reči.

„Koliko samo hitova i albuma. Pevaće se uvek hitovi sa albuma „Kost u grlu“, „Mrtva priroda“, „Istina“, „Ujed za dušu“, i pesme poput „Lutka sa naslovne strane“, „Dobro jutro“, „Ostani đubre do kraja“.

Hvala ti Boro što smo bili tvoji savremenici i jedno ti obećavamo – Nećemo im verovati i ponosni bićemo, što zvezdaško srce bije nam iz grudi! Neka ti je večna slava“, navedeno je u oproštajnoj poruci Crvene zvezde na zvaničnom sajtu.

Đorđević je preminuo u 72. godini.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar