Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Fudbaleri Engleske poraženi su od Islanda sa 1:0 u prijateljskoj utakmici pred odlazak na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Englezi su za taj turnir odabrali moćan sastav od 26 igrača, ali Geret Sautgejt nije mogao da se raduje trijumfu posle meča s Islanđanima na Vembliju.

PROČITAJTE JOŠ:

Gosti su već u prvom poluvremenu zadali, ispostaviće se, ključni udarac snažnijem domaćinu i do kraja sačuvali prednost.

Jedini gol za Island dao je Jon Dagur Torsteinson u 12. minutu kada je na asistenciju Hakona Arnara Haraldsona pogodio mrežu Engleske.

Sautgejtu se tako osvetio izbor da izvede kombinovani sastav u kom nije bilo nekih od momaka poput Džuda Belingema.

Šansu su od starta dobili momci poput Guehija, Gordona, Mainoa, ali su tu bili i Kejn, Foden, Palmer i Rajs, pa su svejedno imali moćnu postavu.

Imali su i početnu inicijativu, koju nisu iskoristili, dok Island svoju šansu jeste kada je lopta levim krilom krenula ka polovini Engleske, a onda na rubu šesnaesterca došla do strelca jedinog gola koji se nije uplašio trenutka, namestio se i precizno šutirao po zemlji za 1:0.

Aron Ramsdejl nije mogao da uradi mnogo toga kod tog šuta, ali njegovi saigrači iz veznog reda i navale jesu, pa su i zaigrali bolje, samo što nisu koristili pukotine u odbrani protivnika.

Hari Kejn je promašio dobru šansu u 28. minutu i gađao je preko prečke, Foden je umalo namestio pogodak Gordonu u nastavku, ali je i Island posle sata igre mogao da povede 2:0.

Nije to uradio Torsteinson u 63. minutu kada je u situaciji dva na jedan uklizao loše i prokockao priliku. To se nije osvetilo Islandu, pošto Englezi ni sa brojnim izmenama nisu promenili rezultat do kraja meča.

Srbija i Engleska se sastaju u prvom meču grupe C na Evropskom prvenstvu i to 16. juna u Gelzenkirhenu. U istoj grupi su još i Danska i Slovenija.

BONUS VIDEO: Željezničar – Partizan, golovi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare