Foto: Profimedia

Fudbaleri Bodo Glimta oborili su sve rekorde po broju golova i osvojenih bodova u prvenstvu Norveške, a Crvena zvezda zna tri faktora koja privlače posebnu pažnju.

Fudbaleri Crvene zvezde u utorak (21.00) gostuju Bode Glimtu, u prvom meču plej-ofa za Ligu šampiona. Dva koraka, jedina dva na koja su računali, dele srpskog srpskog prvaka od elite i od još osam utakmica sa najboljima, u novom formatu najjačeg evropskog fudbalskog takmičenja. Revanš meč je u sredu, 28. avgusta, takođe od 21 čas na stadionu „Rajko Mitić“.

PROČITAJTE JOŠ

Zvezda se našla direktno u poslednjem kolu kvalifikacija, dok je Bodo rundu pre u dvomeču bio bolji od poljske Jagjelonije, i jasno je da crveno-beli neće imati lak zadatak. I nije cilj samo novoformirana Liga šampiona, već i borba za skoro 20 miliona evra (moguće i više). Četa Vladana Milojevića ima zagarantovano mesto u Ligi Evrope, ukoliko ne uspe da prođe Bode, ali glavna meta je elitno društvo.

Neko ko odlično poznaje oba tima je Milan Jevtović, krilni napadač koje je branio boje i norveškog i srpskog prvaka. Iz njegove priče kao tri momenta koja bi mogla da budu ključna i donesu prevagu nameću se veštačka trava na stadionu kapaciteta tek 8.500 mesta, domaćin na vrhuncu fizičke spreme i prekidi.

„Igrao sam u Bode Glimtu osam meseci, ali taj nivo kada sam ja bio deo kluba i sadašnji je ogromna razlika. Aktuelni trener Кjetil Кnutsen je uspeo da preokrene sve. Uveo je sistem, igraju klasičnu formaciju 4-3-3, oborili su sve rekorde u Norveškoj kada su u pitanju dati golovi u šampionatu i osvojeni bodovi. Ekipa su za apsolutno poštovanje, pogotovo kada igraju kao domaćini na veštačkoj travi“, priča Jevtović za sajt crveno-belih.

Ističe i glavne prednosti Bode Glimta, kao i jednu veliku manu koja bi mogla da bude ogroman adut crveno-belih.

Foto: Starsport

„Jednu od prednosti, pored drugačije podloge, predstavlja i činjenica da su na vrhuncu fizičke pripreme. U Norveškoj je već prošla polovina sezone, što je takođe benefit za Bode. Problemi koji im se najčešće dešavaju u igri su prekidi. Upravo su na taj način primali najviše golova, a defanzivna linija im nije idealno funkcionisala. Zvezdina najveća šansa su definitivno ofanzivni prekidi“, istakao je Jevtović.

Dakle, veštačka podloga i fizička sprema biće aduti na strani norveškog šampiona, ali sigurno da će Zvezda naći način da ga ugrozi. Veruje u to i Jevtović, koji je na Marakanu i bio došao iz Rozenborga kod Milojevića za vreme prvog mandata novog-starog trenera.

„Verujem da će stručni štab na čelu sa šefom Vladanom Milojevićem dobro skautirati protivnika i odraditi analize koje su potrebne. Videće koje su mane i prednosti Bode Glimta. Crvena zvezda uvek ide na pobedu, naravno, uvek poštuje protivnika, ali znaju se jasno ciljevi. Siguran sam da će tako biti u oba meča, kako u Norveškoj, tako i na Marakani“, zaključio je Jevtović.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar