Foto: EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Fudbaleri Bode Glimta igraće protiv Crvene zvezde u plej-ofu za ulazak u Ligu šampiona.

To je krajnji ishod dvomeča norveškog šampiona i poljske Jagelone u kojem je Bode bio bolji u oba duela.

Nakon što je u poljskoj slavio sa 1:0, norveški tim je i u revanšu bio daleko bolji rival i sa 4:1 slavio i obezbedio dvomeč sa Crvenom Zvezdom u kojem će prvo biti domačin 20. avgusta dok se revanš igra 28. na stadionu Rajko Mitić kada će biti poznato ko će u Ligu šampiona.

PROČITAJTE JOŠ

Iako duel nije najbolje počeo za Bode Glimt jer su domaći postigli autogol u četvrtom mnutu, sve se brzo vratilo u normalu.

Bode je kao i u prvom meču dominirao i napadao i opsedao gol rivala da bi Fet u 25. minutu posle sjajnog prijema poslao projektil sa 16 metara i evrogolom izjednačio rezultat.

Samo četiri minuta kasnije videli smo preokret kada je Hauge fenomenalno proigrao Matu koji je ušao sa desnog krila i lepo sa peterca poslao loptu pored golmana.

Da ima sjajan udarac, Fet je pokazao u 56. minutu kada je ponovo sa oko 16 metara posle driblinga fenomenalnim udarcem po zemlji poslao lopštu u bliži ugao i ona se od stative odbila u mrežu poljske ekipe.

Hauge je još jednom pokazao kakav je majstor i kreator kada je u 71. minutu izbegao ofsajd zamku i sjajno poslao loptu Hogu koji se u padu lepo snašao za 4:1.

Bode je inače postao jedan od najboljih skandinavskih timov au poslednjih nekoliko godina i pravi sjajne rezultate u Evropi.

U sezoni 2021/2022 stigli su do četvrrtfinala Lig ekonferencija gde su ispali od Rome koju su prethodno u grupi pobedili sa 6:1 što je bio jedan od najtežih poraza Žozea Murinja u karijeri.

Godinu dana kasnije su ispali u plej-ofu Lige šampiona od Dinama iz Zagreba da bi potom u Ligi Evrope kao treći u grupi išli u nokaut-fazu Lige konferencija gde su ispali od Leha.

I prošle sezone su iuz Lig ekonferencija prošli grupu i ispali u nokaut fazi od Ajaska apobedili su dva puta na tom putu sjajni Bešiktaš.

Jasno je da se radi o itekako opasnom protivniku, ali problem za norvešku ekipu je i veliki broj povreda. Van stroja su Nino Žugelj, Brajsa Vembangomo, Danijel Brasi, Omar Elabdeluji, Gaute Veti, Runar Espejord i Siver Skeide.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar