Foto: Starsport

Srpski fudbaler Veljko Birmančević ima samopouzdanja pred okupljanje reprezentacije za Evropsko prvenstvo.

Srbiji slede dva meča, prvo protiv Austrije, onda i protiv Švedske, pre početak Evra, a Birmančević je jedan od onih koji su dobili poziv Dragana Stojkovića Piksija. Odigrao je veoma dobro u Češkoj i zadužiće najdraži dres.

PROČITAJTE JOŠ:

„Odličan je osećaj. Presrećan sam i zahvalan što sam dobio poziv. Prezadovoljan sam što sam opet ovde. Ja sam ovde došao iz odlične sezone, postigao dosta golova. Osvojio ligu i Kup. Došao sam ovde da se borim, koliko god da dobijem šansu, pet minuta, deset… Došao sam da igram kao u klubu. Da dam sve od sebe na terenu. Koliko god bude šanse, ja sam tu da pokažem svoje“, rekao je Birmančević u Staroj Pazovi na okupljanju.

Nema sumnje da će imati šta da pokaže, pošto je na 48 utakmica ove sezone imao 22 gola i 12 asistencija u svim takmičenjima za Spartu.

„Uvek igram utakmicu po utakmicu. Volim da odigram i odradim sve u klubu. U međuvremenu, postizao sam puno golova i u finalu Kupa i u raznim takmičenjima. Pred kraj sam video da bih mogao da budem blizu poziva. Svakako sam nastavio da radim punim gasom, kao što uvek radim. Očekivao sam malo, ali nisam znao da će biti sto odsto“, naveo je Veljko.

Podseća i da se uvek na treningu daje maksimalno i smatra da je to merilo kako se treba boriti za klub i zemlju. Dodaje i da će iskoristiti svaku šansu za gol koja mu se ukaže.

„Ja sam siguran. Mentalitet je najbitniji u fudbalu. Ako ti imaš taj mentalitet, kao što ovde ima igrača koji su osvajali lige i kupove, to je potrebno. Mislim da, ako budemo trnenirali, kao prošle nedelje, i ako nastavimo ovako, mislim da možemo da prođemo u sledeći krug što je nas cilj“.

Otkrio je i gde konkretno vidi sebe u ekipi.

„U formaciji 4-4-2 ili 4-3-3, igram kao levo krilo ili kao desno krilo, mogu i iza špica. Samo da igram u napadu, moja najveća vrlina je da napadam prostor i dubinu, moje mišljenje je da nema puno igrača koji to napadaju. U tom segmentu, mislim, da mogu da pomognem timu i reprezentaciji. Pokušavam da radim to i u klubu i u reprzeentaciji, gde god da se nalazim“, objašnjava Birmančević.

BONUS VIDEO: Gol Srbije za 3:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare