Foto: Profimedia

Fudbaleri Sparte su rezultatom 3: u revanšu savladali rumunski FCSB sa 3:2 i obezbedili učešće u plej-ofu Lige šampiona nakon 1:1 u prvom meču.

Ključan igrač na terenu bio je srpski reprezentativac Veljko Birmančević koji je postigoa dva gola u pobedi Sparte, a asistriao za treći i to sve u prvom poluvremenu kada je češki itm vodio sa 3:0.

PROČITAJTE JOŠ

Delovalo je da će tri gola prednosti na poluvremenu predstavljati sasvim dovoljan kapital za miran nastavak utakmice, ali Sparta je dozvolila rumunskom velikanu dva gola, a sebi desetak minuta drhtavice u završnici meča. Na kraju je šampion Češke ipak preživeo nezgodno gostovanje u Bukureštu, a za ulazak u elitno evropsko takmičenje biće mu neophodan trijumf u dvomeču sa Malmeom, Birmančevićevim bivšim klubom.

Birmančević je bio asistent i u prvom meču sa FCSB-om, pa mirne duše može da se kaže da je skoro sam odveo svoj tim dalje.

Birmančević je prvi gol postigao u 13. minutu kada se našao na pravom mestu i pogodio iz peterca, a drugi malo pre isteka pola sata igre.

Tada je realizovao jedanaesterac da bi u 37. minutu proigrao Lukasa Haraslina za 3:0.

Rumunski tim je smanjo na 3:1 u 60. minutu,a potom i na 3:2 u 85. minutu, ali to nije bilo dovoljno da se izbegne eliminacija.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar