Dragiša Binić
Dragiša Binić; Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Trener Partizana Aleksandar Stanojević je veoma oštro govorio o pravilu "dva bonusa" i načinu na koji je usvojen, a zbog toga se oglasio i Dragiša Binić, legendarni fudbaler Crvene zvezde.

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije prihvatio je prethodne nedelje predlog Zajednice klubova Super i Prve lige Srbije da u predstojećoj sezoni svaki klub mora da ima dva mlada – bonus igrača u svojoj postavi.

„Muka mi je više da slušam neprestano kukanje od strane trenera Partizana, a sezona nije ni počela. Stanojević sve radi kao u prošlom mandatu, uveliko pravi negativnu atmosferu i haos“, rekao je legendarni fudbaler Crvene zvezde Dragiša Binić, pa nastavio:

PROČITAJTE JOŠ

„Počeo je da priča o regularnosti, a ne pominje da Napretku gostuju u Humskoj na svom stadionu. Ovo mu ništa nije neregularno i sve je u najboljem redu. Tada liga funkcioniše kao sat i problema nema.“

Zajednica Super lige nedavno je uputila Izvršnom odboru FSS zahtev da odluči o uvećanju broja bonus igrača u ekipama, rođenih posle 1. januara 2002. godine, nakon što je većina klubova glasala za taj predlog, osim Partizana.

„Licemerno zaista, jasno je da Stanojeviću smetaju bonusi, jer nema tim. Trener jednog tima rešio da vodi politiku celog srpskog fudbala i lige. Školu su upropastili, vidim da Baždara prodaju i sada se prave naivni. Znaju da su klubovi još 10. juna izglasali da žele pravilo od dva bonusa i spremali se u skladu sa tim. Čitava priča o tome kada je doneta odluka od strane FSS ne pije vodu jer Zajednica je donela odluku na vreme i po propisima. Pa isti propisi važe i za Zvezdu i za Partizan. Ne razumem o čemu on priča? Ti dvostruki standardi i podizanje tenzije, samo da bi se pravila “frka” ničemu ne vode“, ističe Binić.

Partizan je tokom svega saopštio da se pravila ne mogu menjati 10 dana pre početka sezone i da se mora poštovati Zakon o sportu.

„Namerno kreiraju mulj da bi opravdali i ovu sledeću sezonu bez trofeja. Kažu da jesu za bonuse, ali od sledeće sezone. Pa da li je moguće da taj tim nema tri mlada igrača od 25 licenciranih? To dovoljno govori o njihovom radu i načinu na koji funkcionišu. Vidim da mnogo brinu i o tome ko će da sudi, a ne vide problem u tome da oni forsiraju samo jednog sudiju i smatraju da je to potpuno regularno. Uz to sebe proglašavaju borcima za regularnost, a još jednom ponavljam, prvo kolo “gostuju” na svom terenu. Da slučajno Zvezda gostuje nekom na Marakani od tih poštenih partizanovaca se ne bi moglo živeti“, završio je Binić.

BONUS VIDEO Dok Englezi prave probleme na Evru se priča i o Titu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar