Euro 2024 fudbalska utakmica Srbija Engleska Foto:Alexey Filippov / Sputnik / Profimedia

Fudbaleri Španije pobedili su Englesku sa 2:1 u finalu Evropskog prvenstva i postali su prvaci kontinenta četvrti put u svojoj istoriji.

Od nedelje u Španiji traje slavlje, a u Engleskoj preispitivanje šta se desilo i zbog čega je na kraju došlo do poraza.

PROČITAJTE JOŠ:

Engleska, istini za volju, nije igrala ni blizu onoga čemu su se nadali njeni navijači, ali je na kvalitet došla do finala.

Pobedila je Srbiju u grupi, što je bilo dovoljno za prvo mesto uz još dva remija, provlačila se kroz nokaut fazu na kvalitet, dozu sreće i neke kontroverzne sudijske odluke i tek u finalu se potvrdilo da nije zrela za trofej.

Međutim, Atletik piše da hemije nije falilo samo na terenu u igri Engleske, već i van njega, u svlačionici ekipe. Tamo je Džud Belingem navodno pokazan kao tačka razdora, a britanski mediji navode i konkretan primer.

Belingem je snimio reklamu za svog sponzora, nemački sportski brend i u reklami je pokazan kao spasilac i junak nacije.

On to i jeste bio na neki način, jer je dao gol Srbiji za pobedu, a kasnije i Slovačkoj u petom minutu nadoknade za izjednačenje 1:1, posle čega je Engleska kroz produžetak prošla dalje.

Euro 2024 fudbalska utakmica Srbija Engleska Foto:Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Međutim, to se svakako nije svidelo ostalim saigračima, jer je lovorike kupio, ali ne i kritike za one loše stvari u igri „tri lava“. Ima navoda i da se posle finala Belingem svađao sa selektorom Saugejtom.

Hari Kejn se navodi kao jedan od onih kojima se ne sviđa ponašanje Belingema, a u sličnom kontekstu se između ostalih spominju i Kol Palmer, Deklan Rajs i Kajl Voker.

Ponašao se igrač Reala kao zvezda ekipe, a piše se čak i da je u nekim situacijama i previše glumio, dok Atletik kao jedinog Džudovog prijatelja navodi Trenta Aleksander-Arnolda.

Belingem jeste bio u prvom delu prošle sezone jedan od najboljih igrača u Real Madridu i Evropi, dok strani mediji podsećaju da je sličan problem kao sada u Nemačkoj imao i u poslednjim mesecima u Borusiji iz Dortmunda.

Bilo kako bilo, nakon svega je ostavku podneo Geret Sautgejt, selektor engleskog nacionalnog tima, a njegov naslednik će morati da prekine sušu sa trofejima koja traje od 1966. godine.

BONUS VIDEO: Engleske zastave u Berlinu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar