Ofsajd Bajerna
Foto: Screenshot Exta Time Indonesia X

Real Madrid je još jednom uspeo da napravi istorijski preokret (koliko puta je to samo napisano samo u 21. veku) jer je izbacio Bajern koji je vodio do 88. minuta i plasirao se u finale Lige šampiona. Ipak, jedna situacija bacila je senku na čitav dvomeč.

Hoselu je ušao kao džoker u 81. minutu, sedam minuta kasnije je postigao gol za 1:1, a onda u nadoknadi pogodio za 2:1. Usledila je ludnica na „Santjago Bernabeu“.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, Bajern je oštećen za pogodak na samom kraju maratonske nadoknade vremena. Naime, Matijas de Liht je postigao gol iz poluvoleja na asistenciju Tomasa Milera, ali je linijski sudija svirao ofsajd. Barem se tako činilo jer je bilo začuđujuće malo usporenih snimaka situacije.

Šimon Marčinjak, poljski sudija, odlučio je da sudi ofsajd.

Gol nije priznatjer se sudija oglasio zviždukom nekoliko sekundi ranije. Zbog toga po pravilima nije mogao da gleda VAR, niti su sudije iz VAR sobe mogle da reaguju. Igra je ranije prekinuta, pa nije mogao da gleda situaciju. Trebalo je da pusti igru, da se akcija završi do kraja i onda da odluči da li će gol biti priznat ili ne.

Brzopleta odluka sudije uništila je priliku da VAR isprati nezapamćenu nepravdu.

Linijski sudija nije smeo da podigne zastavicu, nego je morao da pusti igru kako bi moglo da se proveri. Glavni sudija nije smeo da svira ofsajd već je trebalo da pusti igru.

Ovu situaciju je objasnio i stručnjak španske „Marke“.

“Pogodak Bajerna je pogrešno poništen. De Ligt je u ofsajdu, ali ne učestvuje u igri. Lopta dolazi do Mazraouija koji je vratio loptu unatrag, a Miler je dodao De Lihtu koji je bio u regularnoj poziciji. Marčinjak je se oglasio ranije i VAR nije mogao da interveniše“, rekao je stručnjak.

Linijski sudija priznao je De Lihtu da je pogrešio posle meča. Osećali su se igrači Bajerna pokradeno na najvećoj sceni.

Pogledajte i sami spornu situaciju.

„Rekao sam već, ako je ofsajd, ofsajd je. Ali mislim da smo stvorili pravila u fudbalu, a pravila kažu da ako nije bio ofsajd, što nije bio, ja nisam video, onda mora da se nastavi igra. A ako u poslednjem trenutku doneseš ovakvu odluku… To je velika, velika greška. Ako je ofsajd, ili ne, ok, može da se proveri, ali ako ne proveriš kako možeš da tvrdiš. Hoselov drugi gol je isto bio na granici ofsajda i kad duneš u pištaljku ok, ali ovo je drugačije. Šteta“, rekao je De Liht posle utakmice.

Zatim je stiglo i izvinjenje.

„Linijski sudija mi je prišao i rekao: ‘Žao mi je, napravio sam grešku’, ali ja nemam ništa od toga. Nisam tip osobe koja krivi sudije kad izgubi. Real je zaslužio da pobedi, jer su dobili 2:1, ali mislim da, ako je pravilo, pravilo je i to je sve što mogu da kažem o ovome“, objasnio je De Liht.

Pogledajte reakciju Milera koji je potpuno izgubio živce.

BONUS VIDEO Najbolji trenuci utakmice Borusija Dortmund – Bajer Leverkuzen

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare