Foto: EPA-EFE/Luis Tejido

Fudbaleri Barselone poraženi su u četvrtfinalu Kupa kralja od Atletik Bilbaa sa 4:2 posle produžetaka.

Barselona je u meču sa nekoliko preokreta ispustila šansu da posle 90 minuta ode dalje, iako je na kraju prvog poluvremena vodila sa 2:1.

PROČITAJTE JOŠ:

Prvi je poveo tim iz Bilbaa, golom Gorke Guruzete odmah u prvom minutu susreta. Guruzeta se, posle opšteg meteža i očajne odbrane Barselone, najbolje snašao u 36. sekundi meča.

Sa desetak metara je šutnuo loptu koja mu je stigla posle loših pokušaja Adua Aresa i Ojhana Sanseta i pogodio je mrežu za 1:0.

Barsa je uspela da uzvrati i preokrene golovima Roberta Levandovskog i Lamina Jamala u 26. i 32. minutu utakmice.

Levandovski je nagrađen što nije odustajao u momentu kad je pred golom Atletika lopta delovala izgubljeno i što je izblokirao ispucavanje Jurija Berčičea.

Sanset je u drugom poluvremenu upisao i svoje ime u listu strelaca u 49. minutu, da bi se tim rezultatom – 2:2, otišlo u produžetke, gde je Barselona doživela potop.

Injaki Vilijams i Niko Vilijams, dva brata su režirala poraz katalonskog tima. Prvo je Injaki pogodio u drugom minutu nadoknade prvog produžetka, da bi Niko overio trijumf u prvom mintuu nadoknade drugog produžetka.

Injaki je posebno značajan pošto je u sredu ujutru stigao u Španiju posle eliminacije Gane sa Afričkog kupa nacija.

Žurio je da stigne, došao je u poslednjem trenutku i onda uz malo sreće postao junak.

Lopta mu se odbila posle sopstvenog udarca od stative Barselone na popravni, a onda je kod četvrtog gola Atletika bio asistent.

Imao je loptu na nozi, produžio ju je Niku i slučajno ili namerno, namestio pogodak koji je poprilično zaboleo i navijače Barselone i njenog trenera Ćavija Ernandeza.

BONUS VIDEO: Gol odluke Hakima Ziješa za pobedu Maroka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar