Foto: Starpsort

Partizan je doživeo novu evropku blamažu, čisto da podeblja spisak evropskih poniženja koji rapidno rastu u novoj istoriji kluba.

U poslednja tri evropska meča, Partizan je prvo primio pet golova od Nordsjelanda, a sada je posle 40 godina primio šest golova.

Tada je izgubio sa 6:2 od Kvins park Rendžersa, ali uspeo da u čudesnom revanšu eliminiše slavni ostvrski klub, a sada u čudo ne veruje ni dete predškolskog uzrasta.

PROČITAJTE JOŠ

Dinamo Kijev je demolirao Partizan, ali to je u ovom trenutku samo šutiranje mrtvog konja. Jer, to Partizan u ovom trenutku jeste. Mrtav konj.

Klub je odavno u stanju kliničke smrti, a ništa se nije promenilo ni dolaskom Aleksandra Stanojevića.

Trenera koji je nekada bio miljenik navijača, a koji je sada svojim dolaskom dao legitimitet najgoroj upravi u istoriji kluba.

Ako se osvrnemo na trenutak kada je prošli put vodio Partizan i zamalo ga doveo do titlue, videćemo jedan zanimljiv trend. Nakon njegovog odlaska nijedan trener sa ozbiljnijom reputacijom nije želeo da sedne na klupu. Ilija Stolica je potrajao kratko, a usledili su Gordan Petrić, Igor Duljaj, Albert Nađ…

Bivši igrači Partizana koji su u jednom trenutku bili u nekom od pogona kluba i više postali treneri zato što moraju nego zato što žele.

A čak je i Igor Duljaj video koliko je sati pa je javno još dok je sedeo na klupi napadao upravu za mnoge probleme i zbog toga bio oteran.

Foto: Starsport

I kada je delovalo da nemaju više koga da stave na klupu, Aleksandar Stanojević je verovatno za ozbiljan novac rešio da da legitimitet uništiteljima Partizana.

Umesto da šmekerski odbije bilo kakvu ponudu i podrži borbu navijača koji su ga obožavali, on je dolaskom na klubu dao vetar u leđa upravi koja ga ubija klub.

A da stvar bude gora, uspeo je da kao trener dozvoli jednu od najvećih sramota crno-belih u istoriji.

Iako je skoro sva pojačanja dobio na startu priprema i izuzev desnog beka gde je gurao zaboravljenog Marka Živkovića i imao ekipu čiji je kostur bio uigran, uspeo je da mu tim izgleda kao skup pijanih amatera i da donese odluke koje bi teško bile razumljive i pod dejstvom teških narkotika.

Foto: Starsport

Tako je protiv Napretka Partizan uspeo nekako da preživi, a Stanojević da zakuka kako ekipa ne liči na ono što bi trebalo, ali nije ponudio odgovor ko je bio kriv zbog toga.

A onda je nekoliko dana kasnije sve izgledalo još gore.

Protiv još ozbiljnije i brže i bolje ekipe od Napretka, izveo je postavu za samoubistvo.

Nejtan De Medina koji je u karijeri igrao štopera i zadnjeg veznog, odjednom je kod njega postao desni bek. Iako je na pripremama bilo jasno da eksperiment ne može da uspe, a Stanojevič dobio dva desna beka, odlučio se da istu stvar uradi i na meču sa Dinamom.

Teško je da bi i Đurđević i Lazarević koji su pojačali redove crno-belih mogli gore od ovoga i sa nekoliko treninga, pa je pitanje šta je bila ideja sa čovekom koji nije dobar ni na prirodnim pozicijama.

Zanimljiv je bio i izbor centralnih veznjaka. Dok je protiv Napretka koji se branio imao dvojicu sporih i defanzivno orijentisanih Arijagu i Šćekića, protiv Dinama koji napada je Šćekića zamenio ofanzivnim i rovitim Zahidom.

I onda je doneo odluku da Goha koji je van forme i najopasniji je po krilu gurne na poziciju plejmejkera i desetke, a Natha ostavi na klupi koji bi makar i sa jednom nogom možda nešto uspeo da poveže.

Da nije bilo Kalulua i Saldanje, i solidnog Zubairua koji je u nastavku nešto i pokušavao uz standardno solidnog Jovanovića, ovaj nastup crno-belih bio bi gori i od svakog amaterskog.

To nije sprečilo Stanojevića da posle meča umesto da proba da objasni zašto mu ekipa izgleda kao skup pijanih amatera izjavi da je ovo pokazatelj koliko je Partizan daleko do Lige šampiona i da mu treba kadrovske promene.

Foto: starsport

Da podsetimo, u sezoni u kojoj je poslednji put vodio crno-bele, Stanojević je posle dobrog nastupa i proleća u Evropi eliminisan od Fejenorda gde je ekipa u dvomeču primila osam golova i gde se pokazalo d anije čovek za ozbiljnije domete.

I njegov najveći uspeh u trenerskoj karijeri, plasman u Ligu šampiona, bio je sklop srećnih okolnosti, a ekipa je u ne tako spektakularno jakoj grupi šest puta glat poražena pod Brage, Šahtjora i Arsenala.

Stanojević je samo potvrdio da nije trener za velika dela, ali je ovo što je Partizan odigrao bilo sramno.

Tako je strateg crno-belih uspeo da izda navijače, podrži Miloša Vazuru i dovede Partizan do nove evropske blamažae.

Samo, tragedija je da Partizan posle njega može samo još gore i to je pokazateljgde se klub nalazi.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar