Aleksandar Pavlović Foto:Frank Hoermann/SVEN SIMON / imago sportfotodienst / Profimedia

Aleksandar Pavlović, 20-godišnji fudbaler Bajerna, dočekao je da debituje za reprezentaciju Nemačku u prijateljskom meču protiv Ukrajine (0:0).

Uskoro nas očekuje Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, a Pavlović je igrama u Bajernu zaslužio poziv selektora Julijana Nagelsmana i biće deo tima na velikom takmičenju.

Mesecima je bilo priče o tome kako bi Pavlović mogao da zaigra za Srbiju, što se na kraju nije desilo.

„Lep je osećaj što se Fudbalski savez Srbije toliko trudio oko mene. Odluka koju sam doneo nije bila laka, jer imam osećanja i prema zemlji porekla. Naravno, navijam i za Srbiju“, rekao je Pavlović u intervjuu za nemački „Spox“.

PROČITAJTE JOŠ:

Iako je rođen u Minhenu, biser Bajerna se trudi da održava kontakte sa rođacima u Srbiji.

„Moji baka i deka žive na selu u blizini Beograda. Trudim se da ih posećujem jednom godišnje. Tamo se uvek odmaram, igram se sa kucama i macama. Lepo je. A, hrana je najbolja“.

Otkrio je i za koga navija.

„Moja cela porodica navija za Partizan, samo sam ja miks. Volim Crvenu zvezdu zbog stadiona. Kada sam u Srbiji, ponekad odem na stadion, veoma je lep. Teška odluka. Hajde da kažem – Crvena zvezda. Sad će cela porodica da me mrzi, ali šta da radim (smeh)“, rekao je Pavlović.

Dotakao se i debija u dresu Nemačke.

„Bio je to osećaj koji oduzima dah. Neverovatno zabavno.“

PROČITAJTE JOŠ:

Upitan je i da li je bilo inicijacije u svlačionicu, koja zahteva od debitanta da svima nešto otpeva.

„Nisu me to još pitali i nadam se da neće. Ako buu tražili, može bilo koja pesma od Helene Fišer koja je lagana. Na primer ‘Atelmos’.“

Otkrio je i koja dva fudbalera su mu uzori.

„Švajnštajger me dobro poznaje. Video sam ga na meču sa Ukrajinom. Uvek je zabavno sa njim. Kad sam bio mali, gledao sam treninge Bajerna i dobio autogram od njega. Što se tiče Krosa, on je vanserijski igrač. Tako je smiren sa loptom. Igram fudbal na sličan način, mogu mnogo da naučim od njega“, zaključio je reprezentativac Nemačke.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare