Tanjug / Angelika Warmuth/dpa via AP

Srbija je definitivno izgubila trku za vezistu Bajerna Aleksandra Pavlovića, koji se našao na spisku Nemačke za pripremne mečeve u martu.

Pavlović je dobio poziv selektora Julijana Nagelsmana, te neće braniti boje Srbije u budućnosti, već će nastupati za državu u kojoj je rođen i odrastao.

Očekuje se da Pavlović debitantski nastup za Nemačku u seniorskom uzrastu upiše protiv Francuske 23. marta, a šansu bi mogao da dobije i protiv Holandije.

PROČITAJTE JOŠ:

Delegacija FSS pre nekoliko dana bila je u Nemačkoj, gde su obavljeni razgovori sa Pavlović, a bilo je najavljeno da će on konačnu odluku doneti posle Evropskog prvenstva ove godine, što se ipak nije ispostavilo kao tačno.

Iako prvobitno nije bio planiran za martovsku akciju, Nagelsmanov poziv je ubrzala i opasnost da Pavlović izabere Srbiju.

Pavlović je nastupao za mlađe kategorije Nemačke, a ove sezone u Bajernu pruža sjajne partije.

“Veoma sam srećan što sam pozvan u seniorsku reprezentaciju Nemačke. Moj plan je bio da odluku između Nemačke i Srbije donesem posle Evropskog prvenstva ove godine. Ali, morao sam da odlučim momentalno”, rekao je Pavlović.

Zahvalio se Srbiji na uloženom trudu.

“Želeo bih da se zahvalim Fudbalskom savezu Srbije, koji je uložio veliki trud zbog mene. U mojim grudima su dva srca: moja majka je Nemica, a moj otac Srbin. Zato moju odluku ne bi trebalo tumačiti kao da je protiv reprezentacije Srbije, nego u korist Nemačke. Rođen sam i odrastao u Minhenu, celu moju fudbalsku karijeru sam proveo u Bajernu i jedva čekam utakmice u dresu selekcije Nemačke”, poručio je Aleksandar.

PROČITAJTE JOŠ:

O Pavloviću je pričao i Nagelsman.

„U poslednje vreme je pokazao veoma dobre igre. Bio je jedan od najboljih igrača Bajerna. Naravno da ovo nije bila politička odluka. Nismo morali da ga ubeđujemo. To je bila posledica principa učinka. Videćemo da li će to biti dovoljno za Evro. Priča u svlačionici i ne krije se pored mladosti“, rekao je Nagelsman.

Pavlović je u reprezentaciju upao umesto Leona Gorecke.

Kompletan spisak igrača Nemačke za predstojeće mečeve:

Golmani: Oliver Bauman, Bernd Leno, Manuel Nojer, Mark-Andre ter Štegen

Odbrana: Valdemar Anton, Bendžamin Henrihs, Džošua Kimih, Robin Koh, Maksimilijan Mitelštat, David Raum, Antonio Ridiger, Džonatan Tah

Sredina terena: Robert Andrih, Jan-Niklas Beste, Kris Furih, Paskal Gros, Ilkaj Gundogan, Toni Kros, Džamal Musijala, Aleksandar Pavlović, Florian Virc

Napad: Maksimilijan Bajer, Niklas Filkrug, Kaj Haverc, Tomas Miler, Deniz Undav

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar