Foto: TANJUG/AP Photo/Antonio Calanni

Srpski fudbaler Dušan Vlahović najbolji je strelac od početka 2024. u "ligama petice" i sa dva gola i asistencijom je doprineo pobedi Juventusa nad Frozinoneom.

Juve je sa 3:2 slavio u ligaškom okršaju, a Vlahović je u nadoknadi namestio pogodak Danijeleu Ruganiju i time dospeo ispred Harija Kejna, Bukaja Sake, Rasmusa Hojlunda i ostalih napadača koji igraju u dobroj formi.

PROČITAJTE JOŠ:

To može da raduje i trenera Juventusa Masimilijana Alegrija koji je opisao šta je drugačije kod srpskog napadača u odnosu na prethodni period.

Vlahović je u Juventus stigao januara 2022. godine i često je bio na meti kritika, često je bio i povređen i tek sada pokazuje zbog čega je plaćen više od 80 miliona evra.

„Dušanu ide odlično. Pre nekog vremena je uvek bio napet, bio je nestrpljiv da da gol. Sada je mnogo više u ravnoteži, uvek je uključen u igru i to je strašno važno“, rekao je Alegri posle utakmice s Frozinoneom, a prenosi Football Italia.

Zasmetala mu je jedna stvar u igri njegove ekipe, za koju Vlahović ne može uvek da daje golova, koliko ih odbrana prima.

„Nismo se dobro branili u prvom poluvremenu. Bili smo previše rašireni. Oni su dobro pritiskali visoko i mi smo se sa tim mučili. Igrali smo agresivnije u drugom poluvremenu, a oni su malo pali. Utakmice su na 90 minuta i kad je protivnik na istom fizičkom nivou, moramo da budemo dovoljno jaki da izbegnemo primanje golova“, kazao je Alegri.

Namerava da promeni to u svom timu, za koji kaže da je u poslednje vreme konstantno imao problema.

„Moramo da se branimo drugačije. Primili smo šest golova u prvim poluvremenima na sedam poslednjih utakmica. Bilo je i njima previše lako da daju golove danas. Kod drugog gola se povredio Adrijen Rabio i trebalo je da budemo pametniji i da zaustavimo igru“, naveo je trener Juventusa, trenutno drugoplasiranog tima Serije A, sa šest bodova manje od vodećeg Intera.

BONUS VIDEO: Donyell Malen – gol protiv TSG Hoffenheim

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar