Foto: EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Mark-Andre ter Štegen, golman Barselone, priznao je da ne obraća pažnju na imena rivala, niti se preterano trudi da ih upozna pre meča.

„Ponekad me pitaju za ime protivnika, a ja nemam pojma. Jednostavno ne znam kako se zovu. Tek kada ih vidim kako se kreću na terenu ili šuturaju, onda znam ko su. Znam da je pomalo čudno”, rekao je za “Pais” jedan od najboljih golmana na svetu.

I nije samo ovim odgovorom zanimljivi golman zaintrigirao javnost. Dok ceo svet smatra da je fudbal najvažnija sporedna stvar, za Ter Štegena je to samo posao, čime je podsetio na izjavu nekadašnje velike svetske zvezde Omara Gabrijela Batistute koji je rekao da ne voli (preterano) fudbal, već da je to samo njegova profesija.

„Nemam pojma o fudbalu, jer ne gledam mnogo. TV uključim samo kada je neka vrhunska utakmica ili kada igraju moji prijatelji”, dodao je Nemac.

Već je šestu sezonu u Barseloni u kojoj se oseća kao kod kuće, ali ne menja neke navike koje je “poneo” od kuće iz Menhengladbaha.

“Od prvog dana sam se adaptirao na najbolji mogući način. Volim more, hranu i vremenske prilike, ali sam sačuvao neke nemačke navike, na primer, uvek stignem na vreme”, objasnio je Ter Štegen.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram